AVON – impresii personale

AvonCand au aparut prima oara Avon in Romania l-am privit cu suspiciune… se intampla in 1997 si suspiciunea venea de la faptul ca produsele lor nu se regaseau in magazinele traditionale!

Ba mai mult in timpul facultatii aveam colege care erau reprezentante Avon: sa fii reprezentant Avon iti dadea atunci un statut deosebit, dovada si faptul ca acele colege erau mereu in centrul atentiei si in fiecare saptamana veneau cu geanta plina de produse Avon.

Produsele Avon se vindeau ca painea calda, se faceau liste de asteptare si se astepta sosirea urmatorului colet cu produse ca painea calda. Dar faptul ca nu le gaseam in magazine alaturi de alte produse ma facea sa nu privesc cu ochi buni tot ceea ce avea legatura cu Avon.

Sincer mi se parea doar un moft al reprezentantelor sexului slab de a cumpara produse Avon in ideea de a face parte dintr-un club privat si pe care ele il considerau select.

Multa vreme pentru mine Avon a insemnat o alta afacere de tip MLM care promoveaza produse dubioase (aceasta in conditiile in care nu folosisem vreun produs Avon).

La un moment dat am primit cadou de la sotie un set de cosmetice Avon pentru/inainte/dupa barbierit: le-am folosit doar de dragul ei, in capul meu persista inca sentimentul acela amestecat cu repulsie (nu ma intrebati de ce), insa produsele nu erau deloc rele. Nu pot spune ca erau mai bune sau mai putin bune decat ceea ce foloseam eu de obicei pentru ca si-au facut treaba pana la capat si n-am avut ce sa le reprosez.

Perceptia mea despre produsele Avon s-a schimbat dupa ce sotia a venit acasa incarcata ca un Mos Craciun cu cosmetice Avon nu mai stiu ce editie limitata (avea legatura cu orasul iubirii – Paris), desigur dupa o cearta greu de imaginat, eu considerand ca sunt bani aruncati pe fereastra.

Dar intre timp am invatat sa iubesc produsele Avon: femeia langa care am ales sa-mi petrec viata miroasea… nu pot sa descriu in cuvinte dar parca aromele respective erau create pentru nasul meu indiferent ca se parfuma sau folosea creme de corp.

Intre timp sotia a devenit reprezentant Avon part-time si chiar daca nu face multi purici pentru ca nu are in sange chestia cu vanzarile are avantajul de a-si cumpara pentru ea si pentru cei apropiati cosmetice Avon la reducere.

De ce-am spus toate aceste lucruri? Pentru ca inca mai exista persoane care cred ca Avon este rezervat doar zeilor dar lucrurile nu stau deloc asa: acum oricine poate deveni reprezentant Avon si daca are spirit de initiativa si e facut sa vanda poate trai linistit din activitatea aceasta.