Bani pe net

Subiectul Bani pe net este un subiect sensibil si controversat totodata.

Este un subiect sensibil pentru ca foarte multe persoane (as putea spune chiar ca majoritatea dar se prea poate sa ma insel) ridica din sprancene neincrezatoare cand aud ca se pot face bani pe net. Si intr-un fel sunt indreptatiti sa aiba aceasta atitudine cat timp pentru multi dintre ei internetul este un subiect tabu sau se rezuma doar la Yahoo Mesenger, Google si mai stiu eu ce. Pe de alta parte, stand stramb si judecand drept, notiunea de bani pe net luata adlitteram este destul de confuza deoarece banii sunt doar un rezultat al unui proces care are printre altele drept instrumente de lucru  internetul.

Este un subiect controversat deoarece inca mai exista persoane care cred ca se poate face bani pe net cat ai clipi din ochi ceea ce este total fals. Bani pe net se fac dar nu pe principiul perpetuum-mobile, iti faci un site si astepti ca acesta sa se transforme in Eldorado fara ca sa misti un deget. Ei bine asa ceva nu se poate… spre dezamagirea celor care vor citi aceste randuri.

Din experienta personala si din faptul ca in activitatea profesionala internetul imi este indispensabil pot  intelege notiunea de bani pe net. Insa internetul este doar unul din ingredientele care impreuna cu alte ingrediente conduc la reteta care aduce bani pe net cu adevarat. Pe langa internet, timpul si capacitatea de a identifica oportunitatile reale de a castiga bani pe net sunt alte doua ingrediente esentiale. Daca vei fi suficient de naiv ca sa crezi ca tot ce zboara se mananca vei irosi timp pretios si nu vei castiga nici macar cat sa-ti platesti factura de internet.

De ce spun toate aceste lucruri? Pentru ca voi incerca in masura timpului disponibil sa scriu o serie de articole care prezinta oportunitati reale de a face bani pe net. Sa nu va asteptati ca sa va dau mura-n gura reteta succesului in a face bani pe net, indiferent cat de bine intentionat as fi asa ceva nu exista. Voi vorbi despre lucruri generale dar pe care le-am experimentat pe propria-mi piele si care pot deveni doar sursa de inspiratie nu si de imitatie.

Astazi o sa vorbesc despre un caz particular de marketing bazat de performanta – un mod de a face bani pe net bazat pe performanta in ceea ce priveste vanzarea unui anumit produs. Cu cat vinzi mai mult cu atat castigi mai mult. Nu ai vanzari, nu ai castiguri.

Concret, in cazul de fata, e vorba despre vanzarea unui produs bancar – Cardul Internet Banking – de la Libra Bank, un card destinat in special utilizarii pe internet la plata tranzactiilor efectuate online, dar poate fi folosit si ca un card obisnuit (de debit sau de credit) pentru plata la comercianti prin POS sau retragere numerar de la ATM.

Pe scurt cardul Internet Banking are urmatoarele caracteristici:

  • poate fi folosit la orice tranzactie online;
  • este asigurat contra fraudelor pe internet prin Generali, in limita a 3.000 lei;
  • poate fi activat/dezactivat pentru tranzactiile online, oricand, in timp real, prin serviciul Internet Banking, daca constati folosirea neautorizata;
  • poate fi folosit atat ca un card de credit, cat si ca un card de debit;
  • serviciul Internet Banking este gratuit;

Mai trebuie stiut urmatoarele lucruri:
– emiterea cardului nu costa nimic pana in data de 21 decembrie 2010 inclusiv, dupa aceasta data costul de emitere este de 20 lei;
– comisioanele de administrare sunt de 3 lei/luna pentru cardul de debit si de 0,25% din suma utilizata pentru cardul de credit;
– pe acelasi cont pot fi emise carduri pentru utilizatori diferiti (de exemplu sot si sotie) cu limite zilnice de cheltuieli stabilite de titularul de cont;
– cardul este emis pe 2 ani dar poti renunta oricand la el cu conditia ca banca sa fie notificata in scris cu 30 de zile inainte (ceea ce mie personal mi se pare un lucru extraordinar);

Acest card a fost lansat prin septembrie 2010, iar pentru popularizarea sa a fost lansat un concurs Managers League la care se pot castiga premii in bani in valoare totala de 3.000 de euro. Aceasta ar unul din modurile in care poti castiga bani pe net, doar ca numai folosind cardul Internet Banking in mod efectiv pentru plata la comercianti, plata facturilor la utilitati sau tranzactii online ai sansa de a te numara printre cei 10 castigatori ai premiilor in bani cuprinse intre 100 si 800 de euro.

Altfel, si ne intoarcem la marketingul bazat pe performanta, poti castiga cate 20 de lei pentru fiecare persoana aplica pentru acest timp de card si efectueaza macar o tranzactie cu cardul.

Mie mi-a luat o luna ca sa ma hotarasc sa aplic pentru cardul Internet Banking dar in cele din urma dupa ce-am avut toate informatiile puse cap la cap am luat decizia pe care o consider cea mai buna. M-a incantat faptul ca poti renunta oricand la card, ca poate fi activat/dezactivat in timp real pentru tranzactiile online si ca este asigurat impotriva fraudelor online.

Dupa aceasta am primit un link de referer si pana acum prin intermediul meu au aplicat peste 150 de persoane in aproximativ 60 de zile. Dar dintre acestia, datorita faptului ca le-a lipsit informatia necesara pentru a se decide, doar 4 si-au facut card Internet Banking si astfel in contul meu vor intra 4 x 20 lei.

Daca te incanta ideea de a avea un card la care puteti renunta oricand (relatiile contractuale cu banca inceteaza in 30 de zile de la notificarea scrisa a optiunii de a renunta), ca poate fi activat/dezactivat in timp real sau ca este asigurat impotriva fraudelor online, aplicati pentru cardul Internet Banking (atentie la codul de validare sa fie introdus corect, abia dupa aceasta poti aplica pentru card) pana cel mai tarziu 21 decembrie 2010.

Foarte important ! Simpla aplicare pentru un card Internet Banking nu te obliga la nimic. Vei fi sunat de catre un reprezentat Libra Bank pentru a stabili daca esti eligibil, moment in care vei putea solicita toate informatiile care crezi ca te-ar putea ajuta in aceasta privinta. Nu uita ca totul este o decizie personala !

In plus serviciul de internet banking este oferit gratuit !

6 comentarii la „Bani pe net”

  1. Am lucrat pentru o banca acum cateva luni si orice faceai, multi nici nu voiau sa auda de banca. Si crede-ma, oferta de card de la acea banca era mai buna decat cea de mai sus. Plus ca multi trebuiau sa fie elgibili, daca aduceai 10 dosare, erai norocos daca ti se aprobau 3, iar bani primei mai mult de 20 ron dar nu atat de mult incat sa merite efortul. Oricum mie imi suna a BlogMoney…cine stie..cunoaste!

    • Hai sa o luam punctual:

      1) sunt de acord cu tine ca multi, foarte multi, nici nu vor sa auda de banci insa e responsabilitatea fiecaruia sa se informeze si sa decida ce e mai bine pentru el (daca nu ai retinut din articol, mie mi-a luat o luna sa ma decid desi aveam toate cartile pe masa);
      2) poate ca tu primeai mai mult de 20 de RON/client insa eu n-am facut nimic special peste aceasta, pur si simplu mi-am vazut de rutina zilnica (poti considera ca efortul tinde asimptotic spre zero);
      3) n-am inteles ideea cu BlogMoney asa ca voi merge pe presupuneri si voi raspunde pentru fieacare caz in parte: a) acest articol nu este unul platit; b) Managers League nu are nici in clin nici in maineca cu MoneyBlog; c) nu vreau ca prin acest articol sa insel pe cineva ci doar sa informez, dar daca cineva citeste printre randuri sau intelege doar ceea ce vrea sau poate sa inteleaga eu nu sunt parte a deciziilor eronate pe care le ia;

  2. citez: „Pentru ca voi incerca in masura timpului disponibil sa scriu o serie de articole care prezinta oportunitati reale de a face bani pe net” Voi sta cu ochii pe tine. 🙂 Am si eu un proiect asemanator, pe care doresc sa-l reactivez.

  3. Corect, multi incearca, putin reusesc. Eu am incercat timp de 2 luni dar casticul meu esde de 1,30 euro centi cu adsence, deci …?

Comentariile sunt închise.