Concursuri online pentru bloggeri: cand tu nu castigi, castiga restul (nu ceilalti)

Circula prin blogosfera o vorba tare interesanta: Ce face un blogger cand vrea putin trafic ? Organizeaza un concurs… (iar dupa ce nu mai are bani ca i-a dat pe premiul oferit in cadrul concursului mai pune un banner pe blog).

Cred ca pe fiecare blogger fara talent dar dornic de afirmare trecatoare l-a mancat buricele degetelor sa organizeze un concurs cu premii derizorii care sa-i umfle traficul si portofelul (daca nu v-ati prins portofelul se umfla si cand sufle vantul prin el). Altfel concursurile pentru bloggeri sunt organizate de cei cu dare de mana care au descoperit in blogosfera un instrument relativ ieftin de promovare si cu toate ca rezultatele nu sunt totdeauna extrordinare sunt cu mult peste cele obtinute prin metodele clasice de promovare.

Momentan blogosfera este ademenita cu 2 concursuri care promit premii care nu-s deloc de aruncat: SuperBLog 2009 despre care mi-am exprimat deja punctul de vedere si cei care ma citesc stiu ca nu agreez acest concurs din motive bine intemeiate. Cel de-al II-lea concurs pune la bataie un netbook ASUS Eee 1002HA care poate fi un instrument util oricarui blogger care se respecta si are un cuvant de spus, oferindu-i mai multa libertate de miscare.

Concursul BaniPePost este organizat de Netpress Consulting S.R.L. si mecanismul de desemnare a castigatorului este cat se poate de simplu si transparent 100%: se iau numerele iesite castigatoare la extragerea 6/49 din data de 1 noiembrie 2009, se inmultesc si rezultatul se imparte la numarul bloggerilor inscrisi in concurs. Daca impartirea se face exact castigator va fi bloggerul care a venit si s-a inscris in concurs la spartul targului, adica ultimul. Altfel RESTUL va indica bloggerul castigator, adica din lista bloggerilor participanti va fi cadorisit cu un netbook ASUS Eee 1002HA bloggerul al carui numar de ordine este egal cu RESTUL.

Cine poate participa la acest concurs ? Teoeretic orice blogger, practic trebuie sa mai indeplineasca cateva conditii de bun simt: sa fie scris in limba romana, sa fie lansat la apa inainte de data de 22 august a.c., sa aiba minim 10 articole + un articol in care sa scrie despre concursul BaniPePost. Si este de preferat ca articolele sa fie datate automat de catre sistem sau sa existe o arhiva care sa permita evaluarea vechimii site-ului.

Personal apreciez acest concurs in primul rand pentru modul transparent in care va fi desemnat castigatorul. Din acest punct de vedere are parte de 99% de increderea mea. Restul de 1% reprezinta indoiala ca lista initiala cu blogerii inscrisi va suferi o reordonare nevinovata astfel incat sa castige cine trebuie. Iertata sa-mi fie indoiala dar exista in precedent in blogosfera unde s-a oferit un premiu asemanator doar ca lista de participanti initiala nu mai semana cu lista de participanti finala. Dar daca cei de la BaniPePost vor publica imediat dupa incheierea concursului si inainte de 1 noiembrie 2009 lista bloggerilor participanti atunci imi va fi spulberata orice samanta de indoiala.

Mai multe concursuri pentru blogger sau organizate pe bloguri gasiti pe Concursuri Online.

13 comentarii la „Concursuri online pentru bloggeri: cand tu nu castigi, castiga restul (nu ceilalti)”

 1. Si mie mi-a atras atentia acest concurs. Si modalitatea de a se stabili castigatorul, care este cum nu se poate mai originala si mai corecta. Sa speram ca si lista va fi publicata in timp util, pentru ca nimeni sa nu aiba nici o indoiala. Din pacate, al meu blog nu indeplineste conditia de vechime necesara inscrierii, asa ca nu pot decat sa va urez bafta celor ce participati 🙂

 2. Nu stiu daca are chiar 3 luni, dar sigur exista la 22 august, parca insa nu m-as inscrie cu el, desi conditiile de participare chiar le-as indeplini…

 3. Asta a fost si ideea concursului nostru. Pentru a nu exista nicio posibilitate de fraudare am decis sa publicam lista FINALA inainte de data de 1 noiembrie. Personal nu am stiut ca s-a mai facut ceva asemanator acum cativa ani (chiar daca nu in aceeasi maniera ca si la concursul nostru), dar asta oricum nu are mare inportanta.
  Totodata, ne-am decis sa ne implicam ca parteneri media si in SuperBlog 2009 sponsorizand acest concurs pe care-l consideram o oportunitate pentru bloggeri. Totusi, aici nu suntem noi organizatori asa ca nu putem fi invinovatiti de subiectivismul sau de modul de stabilire a regulilor.
  @ Iulia
  De ce nu vrei sa-ti incerci norocul? Cine stie? Poate chiar tu vei fi beneficiara minilaptopului.

 4. Poate pui si tu o conditie asemanatoare 🙂 Sau poate mai prind eu vechime pana atunci. Adevarul este ca e de inteles, cum altfel demonstreaza cineva ca e blogger in adevatul sens al cuvantului?

  • Conditia ca sa fii un blogger serios este esentiala, in rest trebuie sa mai fie ceva PR ca cine sponsorizeaza vrea si el un link…

Comentariile sunt închise.