Internet mobil – un lucru de care un adevarat blogger nu se poate lipsi

La un moment dat prezentam pe site-ul de concursuri posibilitatea de a castiga un laptop Apple MacBook Air oferit de PC Fun.

Pentru a intra in cursa pentru acest premiu trebuie sa scrii pe blog ce crezi ca te-ar ajuta in activitatea de blogger cu link-urile de rigoare (fara nofollow) catre pagina produsului pe care-l consider util in activitatea ta de blogger, respectiv catre categoria din care face parte produsul cu pricina.

Pentru ca sunt deja fericitul posesor al unui Apple MacBook Air de mai bine de jumatate de an am trecut cu vederea acest concurs. Astazi insa m-am decis sa ma joc cu hazardul si sa particip la concursul lansat de PC Fun care se va incheia peste cateva zile, mai exact pe 4 august 2010.

Introducerea fiind facuta… sa inceapa dansul: asadar haideti sa vedem ce consider eu ca mi-ar fi util in activitatea de mic blogger ? Inainte de toate trebuie sa recunosc ca am citit tot ce s-a putut citi din ceea ce-au scris ceilalti participanti, nu pentru a ma inspira ci doar dintr-o banala curiozitate semi-profesionala.

N-am fost deloc surprins sa aflu ca multi participanti isi doresc chiar premiul pus in joc, acel Apple MacBook Air fara a sti ca are doar un singur port USB care-ti pune la grea incercare dexteritatea in ceea ce priveste folosirea touch-padului daca portul USB este folosit de un modem de internet mobil. Altii vor aparate foto profesionale, telefoane mobile cu sistem de operare Android si facilitati de social media, s.a.m.d. Dar aceasta e optiunea fiecaruia si nu vreau sa insist asupra acestui aspect.

Eu m-am oprit asupra unui lucru pe care-l consider nelipsit din activitatea unui blogger care se respecta catusi de putin, care vrea sa faca din blog nu doar un jurnal de impresii personale ci vrea sa faca live blogging oriunde s-ar afla fara a fi dependend de o conexiune fixa la internet sau de puncte de acces wireless din diversele locatii pe care le viziteaza.

Este vorba de internetul mobil care, cel putin teoretic, are cea mai buna acoperire si te poti desfasura ca blogger de oriunde, oricum si oricand, fara a mai astepta sa ajungi acasa sau la hotel (daca nu esti plecat cu cortul) pentru a-ti scrie materialele sau a-ti uploada materialele foto si video. Iar daca ai nevoie de conexiune la internet doar pentru vacante solutia pe care as adipta-o pesonal este un Pachet Internet Prepaid Vodafone: cumperi o data, reincarci cand ai nevoie si ai scapat de griji. Inspiratie sa fie… 1%, ca restul de 99% e transpiratie… vorba lui Edison.

PS: Grabeste-te !!! Nu astepta para malaiata in gura lui natafleata, fa si tu un Review pentru mar ca cine stie de unde sare iepurele…
PS 2: Astazi am descoperit un lucru… hai sa-i spunem haios: multi bloggeri participanti la competitie au prins din zbor ideea si au trantit articolul fara a posta si cele 2 link-uri esentiale catre produs, respectiv catre categoria din care face parte. Oare e atat de greu sa citesti regulile concursului ca sa nu-ti bagi gheara in gat daca esti extras castigator dar nu esti validat ?

4 comentarii la „Internet mobil – un lucru de care un adevarat blogger nu se poate lipsi”

  1. nu te imbata cu apa rece; in ro internetul mobil are de suferit la toti furnizorii
    am inteles ca echipamentul folosit este cam depasit

  2. Nu ma imbat 🙂 Am testat internetul mobil de la Orange si m-a dezamagit, cel de la Digi merge acceptabil dar mai prinzi momente sau zone in care nu vrea si gata… acum ma gandesc sa testez Vodafone.

  3. Eu am folosit pana acum 4 solutii: WCDMA si EVDO de la ZAPP (ok), WCDMA de la Vodafone (ok, dar in anumite locuri e semnal slab) si tot WCDMA de la RDS (semnal bunicel dar uneori nu se conecteaza sau nu face trafic).
    Cel mai ok este de departe EVDO de la ZAPP (mai nou Cosmote), iar ca alternativa as recomanda Vodafone, mai ales de cand ofera si perioada de proba de o luna.

Comentariile sunt închise.