MxHost – Solutii Web Profesionale

In luna mai scriam despre Programul de fidelizare MxHost adresat clientilor cu vechime de cel putin un an.

Intre timp cei de la MxHost au lucrat la un nou site de prezentare si au venit cu o oferta noua de gazduire web adaptata cerintelor tot mai crescute de resurse.

Despre noul site MxHost n-ar fi prea multe de spus: sincer apreciam mai mult vechiul site. Poate e doar o chestie de gust sau de obisnuinta dar vechiul site parea mai bine structurat in ceea ce priveste informatia. Noul site desi e valid XHTML (apreciez acest aspect), desi design-ul e bazat pe div-uri nu pe tabele, pare sa sufere la capitolul usability. Fata de varianta precedenta am impresia ca trebuie sa dau mai multe click-uri pentru a ajunge la informatia utila.

Si daca tot vorbim de design si functionalitate haideti sa va vorbesc despre doua lucruri care mi-au sarit in ochi la prima vedere:
1) dupa ce accesezi contul de client ai marea surpriza sa nu mai gasesti optiunea de Log-Out (cel putin eu n-am gasit-o), noroc ca sesiunea de login este memorata si este suficient sa inchizi fereastra de browserului ca sa fii delogat;
2) al doilea lucru legat de functionalitate e referitor la inregistrarea domeniilor, in varianta veche a site-ului puteai sa alegi sa caute dupa toate extensiile disponibile de domeniu, iar la versiunea noua de site nu poti selecta decat o extensie fapt care e destul de frustrant mai ales atunci cand iti bati capul sa selectezi mai multe extensii si descoperi ca in final rezultatul e pentru toate extensiile disponibile nu doar pentru cea aleasa; chiar daca in final obtii ceea ce-ti doresti procedura de selectie este destul frustranta si confuza;

Oferta de gazduire web, noua oferta despre care trebuie sa recunosc ca stiam cu cateva luni inainte de a fi facuta publica fiind client MxHost, e un pas mic pentru MxHost dat fiind evolutia tehnlogiei, dar un pas urias pentru client care se simtea oarecum neindreptatit de limitarile de trafic si spatiu alocat. Iar potentialii clienti treceau mai departe unde pentru acelasi pret primeau trafic nelimitat (teoretic caci la un moment dat actiona limitarea de banda si site-ul beneficiar de trafic nelimitat devenea greu accesibil).

Pachetele de gazduire pornesc de la pretul de 0,95 euro + TVA: Basic Linux, include 750 MB spatiu de stocare si 25 GB trafic lunar.
Stiti ce primeam eu in 2005 cand am devenint client MxHost pentru aceeasi bani ? 30 MB spatiu de stocare si 5 GB trafic lunar alocat… putin nu-i asa, dar credeti-ma ca m-am descurcat si cand a fost cazul am facut up-grade la un pachet superior, m-am intins cat m-a tinut plapuma si am fost multumit de stabilitatea site-urilor gazduite la ei.

Pachetul The Best este Complete Linux care pentru 19,95 euro + TVA ofera 40 GB spatiu de stocare si 200 GB trafic lunar alocat. Si din experienta personala va pot marturisi ca este suficient pentru un site cu 15.000 – 25.000 de vizitatori unici pe zi (sau poate chiar mai mult dar nu pot sa vorbesc in necunostinta de cauza).

Insa cel mai important aspect pe care-l apreciez la serviciile de gazduire web oferite de MxHost este componenta factorului uman care adauga adevarata valoare a serviciilor diferite. Intotdeauna am gasit suportul necesar atunci cand am avut nevoie, sunt intelegatori si cauta solutii impreuna cu clientul atunci cand apare o problema.

Articolul de fata este scris pentru un concurs organizat de MxHost care are drept premiu un Ipad. Iar numarul meu norocos este… 6152 (asa zice random.org)

Daca vrei mai multe concursuri incearca site-ul de concursuri online pe care-l detin in portofoliu.

5 comentarii la „MxHost – Solutii Web Profesionale”

Comentariile sunt închise.