Tu stii pe ce s-au dus banii luna aceasta?

Personal, in majoritatea lunilor, pot da un raspuns oarecum afirmativ la intrebarea din titlu deoarece nu ma intind mai mult decat ma tine plapuma.

Sunt luni in care cheltui cu destul de multa usurinta fara sa-mi pun problema ca ajung la fundul sacului, vin insa si momente din acelea in care te gandesti de doua ori daca te poti lipsi de ceva sau iti este indispensabil.

Si-atunci iti pui serios problema daca e cazul sa incepi a tine o evidenta riguroasa a cheltuielilor pe care le faci (ma refer doar la cheltuieli pentru ca in general banii vin toti o data si se duc pe rand putin cate putin).

Nu sunt genul de persoana care sa-si noteze intr-un carnetel sau intr-un tabel Excel fiecare banut cheltuit dar dupa o luna in care am fost pe linia de plutire in ceea ce priveste finantele am facut un gest primitiv in felul sau pentru a identifica pe ce se cheltuie banii (stiam cat se cheltuie dar nu stiam pe ce anume se cheltuie): pentru ca fac majoritatea platilor cu cardul am pus intr-o cutie de carton fiecare chitanta+bon de casa, iar pentru cheltuielile fara documente privind dovada platii (piata agroalimentara e numai un exemplu) am notat pe o hartie lipita strategic pe frigider. Toate acestea timp de o luna…

Dupa ce-am tras linie am avut o imagine completa  in ceea ce priveste modul in care se cheltuie banii si in acelasi timp am realizat ca metoda folosita nu este deloc placuta. Asa ca am cautat alternative moderne pentru a-mi usura sarcina tinerii in frau a cheltuielilor si m-am oprit la doua alternative online: MyCash si CashControl.

Ambele solutii promit administrarea online a finantelor personale insa CashControlcea mai buna inventie de la portofel incoace, are un avantaj decisiv fata de cealalta solutie: vine cu aplicatii pentru smartphone (atat pentru iOS cat si pentru Android) asa ca din punct de vedere personal mi se pare mult mai la indemana sa accesez aplicatia CashControl pe telefon decat sa tastez adresa web.

Practic, ca sa nu ma intind prea mult la vorba, CashControl imi permite o evidenta a tot ceea ce inseamna banii: venituri, cheltuieli si imprumuturi, fara prea multe batai de cap.

CashControl este oferit 100% gratuit insa pentru cei care vor mai mult, am inteles ca se lucreaza deja la o varianta CashControl Pro care va fi disponibila pe baza unui abonament lunar.

Folosesc CashControl de 2 luni si abia acum m-am convins ca merita sa le spun si altora ca exista o alternativa la carnetelul cu cheltuieli sau orice alta metoda antica.