Auto-Close Comments, Pingbacks and Trackbacks – plugin WordPress

Astazi va propun un nou plugin WordPress pe care eu il consider util oricarui blogger care se respecta. Este vorba de pluginul Auto-Close Comments, Pingbacks and Trackbacks.

Asa cum sugereaza si numele, pluginul ofera posibilitatea de a nu mai permite comentarii la un articol dupa o anumita perioada de la publicarea sa. Desi ultimele versiuni de WordPress ofera posibilitatea de a seta la nivelul fiecarui articol permisiunea vis-a-vis de comentarii, se dovedeste util pentru ca automatizeaza acest proces de gestionare a permisiunii de a comenta sau nu un anumit articol.

Personal am remarcat ca un articol, chiar si unui blogger arhi-cunoscut, produce rumoare si comentarii doar in primele 2-3 zile sau cu indulgenta (daca articolul sau este extraordinar) maxim 7 zile. Dupa aceea doar daca acel articol este citat pe un alt blog mai apare cate un trackback ocazional. In rest comentariile care apar la nu stiu cate luni sau… ani de la scrierea articolului sunt doar rodul blog-spammerilor care au auzit ca-si pot promova blogul comentand alte bloguri. Astfel cu acest plugin, setand o perioada rezonabila de 30 de zile disponibile pentru comentarii, le taiati piuitul blog-spammerilor care posteaza doar in dorul lelii comentarii monosilabice. Si in plus ne scuteste de a modera comentarii la un articol scris cu atat de mult timp in urma ca am si uitat cand s-a intamplat. Intr-un cuvant acest cuvant are rolul de a combate spamul prin intermediul comentariilor.

In plus pluginul mai vine cu o optiune destul de interesanta oferind posibilitatea de a sterge acele „revision posts” – salvari intermediare ale articolelor – reducand astfel dimensiunea bazei de date a blogului. Aceasta optiune se dovedeste utila doar daca in momentul instalarii blogului (sau mai tarziu) nu ati adaugat in wp-config.php linia:

define(‘WP_POST_REVISIONS’, false );atentie, nu faceti copy&paste direct pentru ca veti avea probleme, editati manual aceasta linie in wp-config.php

PS: In ultimele versiuni de WordPress e posibil sa setati ca dupa o anumita perioada comentariile sa fie inchise automat.