Cum iti promovezi blogul ?

Toata lumea, sau mai toata lumea, cand isi lanseaza blogul personal se intreaba mai in gluma mai inserios cum isi va promova blogul astfel incat sa ajunga sa fie citit de cat mai multe persoane nu doar de propria persoana si de cei cativa prieteni din anturajul sau.

La o simpla cautare pe google se vor gasi 1001 de metode pentru a promova un blog care de care mai ciudate si mai promitatoare, dar in realitate majoritatea metodelor de promovare expuse sunt, daca nu seo spam, la limita dintre bine si rau in privinta a ceea ce inseamna promovarea unui blog.

Cea mai buna metoda de a atrage cititori pe un blog este continutul, este ceea ce scrii pe blog si modul in care o faci. Eu n-am facut aproape nimic pentru a-mi promova blogul si cu toate acestea am o medie constanta de 100 de cititori pe zi. Atentie, vorbesc de cititori, nu de vizitatori. Vizitatorii sunt cei care ajung accidental pe blog datorita metodelor de promovare ne-ortodoxe si ies de pe blog in primele 10 secunde fara a se osteni sa citeasca ceea ce ai scris.

Blogul de fata va implini in ajunul Sfintelor Pasti doua luni de prezenta online si tinand cont ca am scris in medie un articol la doua zile sunt multumit de evolutia sa in privinta numarului de cititori. Pentru a veni in sprijinul afirmatiei de mai sus, faptul ca cea mai buna forma de promovare este ceea ce scrii, va mai spun doar ca atunci cand am scris mai mult de un articol intr-o zi numarul de cititori a urcat incet dar sigur catre 150-200 de cititori.

Faptul ca trantesti pe blog de-a valma clipuri Youtube, bancuri, stiri si alte aberatii preluate din alte surse nu-ti vor aduce cel mai probabil decat vizitatori, acele persoane care fac stanga imprejur in cateva secunde de pe blogul tau. Si ce e mai de folos: sa ai 1.000 de vizitatori zilnic care nu-ti citesc ceea ce scrii sau 100 de cititori ?

Aceasta e doar inceputul in ceea ce priveste metodele de promovare a blogului personal, dar pe masura ce remarc metode naturale si ortodoxe de crestere a numarului de cititori promit sa revin.

9 comentarii la „Cum iti promovezi blogul ?”

 1. La cat mai multe blog-uri!
  Apreciez modul in care scrii, imi plac subiectele si citesc cu placere! Te felicit!
   Beep! hihi

 2.  Hai ca tu ai „profitat” un pic la inceput si de limpa!
  Colac peste pupaza,tu esti singurul la care ii citesc blogurile pentru ca de obicei gasesc ceva interesant!Nu vreau sa te ridic in slavi,as gasi poate la multi alte subiecte interesante,dar in afara de jurnalisti nu am dat decat de copy/paste,asa ca…ma multumesc cu google!
  PS:ai sunat-o pe Irina dupa ce ti-a dat bip?

 3. Dumi, cea mai bună promovare a blogului sunt ideile originale şi informaţiile care nu se prea găsesc  la televizor.
  Uite, spre exemplu la căutarea pe google pentru Festivalul de la Sanremo, sunt primul, ceea ce mi-a adus vre-o 10000  de vizitatori.
  Salutare!

  • cam acelasi lucru spuneam cu eu doar ca folosind alte cuvinte… nu degeaba spun americanii/englezii ca „content is king”…

Comentariile sunt închise.