Cum sa comentezi pe un blog

Comentarea articolelor pe care le citim pe bloguri reprezinta o componenta la fel de importanta ca scrierea acelor articole. De aceea modul in care lasam un comentariu nu trebuie sa lase loc de interpretare dub nici o forma.

Daca ne place ce citim putem lasa un comentariu pentru a specifica acest lucru, daca avem ceva de spus legat de articol o putem face prin intermediul unui comentariu, daca avem nedumeriri fata de subiectul tratat de catre autor putem cere lamuriri prin intermediul unui comentariu, s.a.m.d.

Un comentariu trebuie sa fie inainte de toate un feed-back pentru autorul blogului ca sa stie cand e pe drumul cel drept sau cand a dat cu batul in balta… nu radeti ca se mai intampla si astfel de lucruri.

Fii politicos in exprimare, respecta gramatica limbii romane si nu comenta paralel cu subiectul: daca un articol are ca subiect telefoanele mobile nu posta un comentariu in care sa spui cat de mult in place muzica Madonnei. Astfel de comentarii se potrivesc ca nuca in perete si eu le-as categorisi drept spam in goana bloggerului dupa back-link-uri.

Nu folosi cuvinte cheie in campul Nume ale formularului de comentarii, numele tau sau al blogului e cel mai indicat. Daca folosesti cuvinte cheie risti ca autorul blogului pe care comentezi folosind asa sa foloseasca pluginul wordpress Bannage si atunci acel comentariu va fi primul si ultimul de pe acel blog.

Foloseste o adresa de e-mail reala si lasa necompletat campul Website daca nu ai un blog sau un site, e inutil sa treci inca o data adresa de e-mail in acel camp sau mai stiu eu ce chestii.

Nu lasa comentarii ca sa ataci pe cineva, cu atat mai putin pe autorul blogului pe care-l comentezi, nu rezolvi nimic astfel si cel mai probabil vei ajunge sa fii privit de catre blogosfera ca fiind Gica-Contra.

Si in cele din urma incearca sa dai dovada de bun simt atunci cand comentezi, daca n-ai nimic de spus abtine-te… e mai bine asa…