Daily Top 10 Posts – plugin wordpress

Intr-o zi mi-am pus problema numarului celor care-mi citesc un articol anume.

Stiu cati cititori am pe ansamblu in fiecare zi pe blog dar ar fi de dorit sa stiu cati anume intra pe fiecare articol in parte dat fiind faptul ca feed-back-ul prin comentarii nu exceleaza in cazul meu. Astfel am ajuns sa descopar Daily Top 10 Posts, plugin wordpress care tine evidenta accesarilor articolelor de pe blog.

Treaba e foarte simpla: dupa ce descarcati, instalati si activati pluginul trebuie sa modificati tema corespunzator (nu va speriati ca nu e cine stie ce filosofie).
In single.php se adauga urmatorul cod (cu traducerile de rigoare)

<?php if (function_exists(‘todays_overall_count’)) { todays_overall_count($post->ID, ‘Visited’, ‘times’, ‘so far today’, ‘0’, ‘show’); } ?>

si veti avea la dispozitie in panoul de control (dashboard) lista celor mai accesate articole pentru ziua in curs.

Atentie !!! Nu traduceti show, acest atribut permite afisarea in cadrul fiecarui articol a numarului de accesari totale, respectiv pentru ziua curenta. Daca nu doriti ca aceste informatii sa fie afisate vizitatorilor puneti in locul sau noshow (datele vor fi colectate dar nu vor fi afisate).

Exista posibilitatea de a afisa in sidebar, prin intermediul unui widget sau modificand corespunzator sidebar.php, topul celor mai accesate articole din ziua curenta sau un top general al celor mai citite articole. Personal nu recomand folosirea acestor optiuni deoarece poate denatura adevaratul interes pe care il au cititorii fata de blog (prin afisarea unui top oamenii vor fi tentati sa acceseze articolele din top si acesta nu reprezinta un etalon al calitatii articolelor respective). Dar daca va intereseaza acest aspect gasiti detalii pe pagina pluginului.

Eu am ales sa folosesc pluginul pe blog in mod netransparent (noshow), voi faceti cum credeti de cuviinta daca considerati util acest plugin.

2 comentarii la „Daily Top 10 Posts – plugin wordpress”

Comentariile sunt închise.