Inca un experiment blogosferic: inscrierea blogului in directoare web

Cred ca dupa acest Experiment blogosferic, ramasag cu mine insumi a venit vremea sa mai incerc ceva legat de promovarea blogului si de vizibilitatea sa in mediul online. Cat priveste experimentul anterior pot afirma fara nici un fel de probleme ca a ajuns la maturitate si mi-am atins scopul propus: nici o zi din sapte fara… soapte (pe blog evident). Chiar daca n-am postat absolut in fiecare zi cate un articol pe zi, atunci cand am scris mai mult de un articol pe zi a compensat lipsa mea de activitate pe blog in unele zile.

Plecand de la ideea expusa aici Promovare blog prin inscrierea in directoare web romanesti voi incepe inscrierea blogului in directoare web romanesti. Iar cum numarul directoarelor web romanesti in care merita sa-ti inscrii blogul nu este mai mare de 400 voi avea drept tinta inscrierea blogului in cate 2-3 directoare pe zi. Sper ca aceasta sa ajute la capitolul vizibilitatea blogului in mediul online.

In plus pe langa inscrierea blogului in directoare web mai intentionez sa desfasor in paralel un alt experiment blogosferic: comentarea pe blogurile din ZeList pentru a vedea influenta pe care o are prezenta link-ului blogului in semnatura. Din start sunt excluse acele bloguri pentru care nu am nici un fel de afinitate, adica nu voi comenta doar de dragul de a o face ci doar daca gasesc subiecte pe care ma pliez si la care am ceva de adaugat. Asteptari prea mari nu am din partea acestui demers dat fiind faptul ca majoritatea blogurilor cu greutate din ZeList au setat no-follow la comentarii, dar sunt curios daca comentariul meu atrage macar curiozitatea celui pe a carui blog comentez.

Va tin la curent periodic cu rezultatele acestui experiment (de fapt experimente ca sunt doua)…

4 comentarii la „Inca un experiment blogosferic: inscrierea blogului in directoare web”

  1. Despre indexare in directoare web nu stiu ce sa zic. Cel putin in astea romanesti. Eu am indexat si apoi am verificat si…nici o schimbare. Cele mai bune sunt indexari in google, yahoo, Bing si cam atat.

    Pt promovare prin comentarii dupa cum vezi(eu) functioneaza. Daca tu nu postai probabil nici eu nu ajungeam pe la tine.

    Promovare prin Zelist nu prea iti aduce mare lucru. Foloseste twitter mai bine.
    Topul Zelist e deja alocat blogarilor expeimentati, cu relatii, ziaristi vedete. Un om de rand nu a sa ajunga in primii 100 probabil niciodata.

    • Directoarele web nu indexeaza ci motoarele de cautare indexeaza, iar un link intr-un director web do-follow te poate ajuta sa fii indexat mai bine de catre motoarele de cautare… nu-mi place place sa ma promovez pe Twitter, iar ZeList nu-l folosesc ca mijloc de promovare ci experimentez…

  2. Cred si sper ca am ajuns unde trebuia ! Te rog din suflet sa ma ajuti cu o indrumare. Mi-am facut un blog, sunt la inceput, nu am cunostintele necesare, invat din mers. Ce trebuie sa fac pentru ca sa fiu vizibila pe web, sa pot primi vizite pe blog ?Daca scriu la GoogleSearch numele blogului nu apare nimic. Imi dau seama ca nu am facut ceva, dar nu stiu ce…Multumesc anticipat !

Comentariile sunt închise.