Mircea Badea, HIT si goana dupa audienta cu orice pret

Mircea Badea face pe blogul sau portretul robot al bloggerului roman… asa spune HIT care se grabeste sa dea cu batul in balta de dragul audientei cu orice pret pe seama unui personaj destul de cautat pe Google: Mircea Badea

De ce spun aceasta ?! Pentru ca e un articol banal facut cu copy&paste de pe blogul lui Mircea Badea, incadrat intr-o categorie gresita (dupa umila mea parere caci nu vad cum un articol scris de un blogger VIP are legatura cu securitatea pe internet) si cireasa de pe tort e faptul ca drept sursa se citeaza pe ei insisi. Sau poate ca ceea ce regasim la Mircea Badea nu este altceva decat un advertorial platit de HIT menit sa submineze autoritatea blogosferei care incet dar sigur a devenit mult mai credibila decat mass-media traditionala, fie ca e in forma tiparita sau online.

Dar tind sa cred ca totusi articolul cu pricina e scris de Mircea Badea si preluat cu japca de catre cineva din redactia HIT pentru simplu motiv expus deja mai sus, acela de a face audienta cu orice pret. Si departe de a fi portretul robot al bloggerului roman, pare mai degraba un autoportret al celui care semneaza acel articol cu toate ca a tinut sa creioneze destul de accentuat unele chestii pe care le reclama la bloggerii din A-List. Ca ii place sau nu atunci cand a scris primul articol pe o platforma de blogging Mircea Badea a facut primii pasi in blogosfera romaneasca si in definirea portretului robot a bloggerului roman se regasesc reminescente ale bloggerului numit Mircea Badea – de aceea eu l-as numi mai degraba autoportret.

Nu vreau sa intru intr-un razboi mediatic pentru ca nu ma compar nici cu cei care-l injura pe Mircea Badea si nici cu cei care-l pupa in fund. Ceea ce mie mi se pare destul de evident este faptul ca hoarda de fani din spatele sau devin inamici publici cat timp nu mai sunt de acord cu el, cei care urmaresc blogosfera romaneasca din ultimii ani probabil stiu ca un fan Mircea Badea, blogger din A-List, a devenit dusmanul de moarte tocmai pentru simplu fapt ca a privit lucrurile altfel.

In alta ordine de idei stau si ma intreb daca Mircea Badea care se umfla in pene la minus nu stiu cate grade in Piata Victoriei este in stare sa faca si altceva decat emisiuni de duzina gen OTV ?! Ar putea trai din bloggind asa cum o fac bloggerii din A-List ?! Probabil ca ar putea caci nu trebuie sa porneasca de la zero, statutul de VIP ii confera din start oarecare avantaje deloc de neglijat.

Iar bloggerilor din A-List si celor care aspira la acest statut le-as pune intrebarea daca au vreo solutie de rezerva atunci cand trendul bloggingului va fi ajuns la epuizarea resurselor pe care acum le monetizeaza ?! Ar sti sa faca si altceva ?!

Un comentariu la „Mircea Badea, HIT si goana dupa audienta cu orice pret”

  1. Probabil a vrut sa faca ceva similar cu pamfletul <a href=”http://www.youtube.com/watch?v=zCN8yPF0V6w”>politicianului roman</a>, cu precizarea ca asta cu blogerul roman e un esec lamentabil din punctul meu de vedere. Eu unul nu am reusit sa inteleg rostul acelui post si nici motivul pentru care a fost asa de comentat.

Comentariile sunt închise.