No Copy – plugin wordpress

Plagiatu, furtul de continut de catre altii de pe propriul blog nu mai este o noutate. Fie ca cei care te fura sunt niste ne-avizati si incearca sa faca impresie pe blogul lor cu continut copiat din stanga sau din dreapta, fie e vorba despre jurnalisti de la diverse publicatii care au absentat la cursul de deontologie jurnalistica.

La primul articol inspirat poate avea o scuza, penibila ce-i drept: n-a stiut ca n-are voie, pentru ca multi au falsa impresie ca tot ce se gaste pe internet e gratuit. La al II-lea articol inspirat de pe blogul altuia, fapta devine deja nesimtire crasa… iar de la al III-lea articol care este copiat cuvant cu cuvant, punct cu punct si virgula cu virgula, trebuie sa iei masuri de protejare a continutului blogului personal. Iar daca cel care fura continutul articolelor scrise de altii este un jurnalist poate ar fi cazul sa va depuneti CV-ul la redactia publicatiei unde lucreaza. Sunteti din start competitiv fata de cel care nu face altceva decat fura si eventual compileaza din mai multe surse fara a preciza nici una din ele.

Solutia care da rezultate in 50% din cazuri este pluginul wordpress No Copy care impiedica posibilitatea copierii continutului prin selectarea sa si click de dreapta. Dupa descarcare si upload in folderul /wp-content/plugins/nu mai este necesara decat activarea sa si continutul blogului devine mai greu de copiat, nu spun imposibil pentru ca cine vrea sa fure va gasi o metoda dar daca tot incearca macar sa-i dai ceva bataie de cap.90% dintre amatorii de continut copiat vor renunta la a mai copia de la tine.

In plus acest plugin vine o serie de caracteristici care-l face favoritul meu in materie de anti-plagiat: nu strica validarea XHTML a temei blogului si nu functioneaza cat timp esti autentificat ca admin al blogului.

Cam atat pentru astazi in materie de pluginuri wordpress, voi reveni cu alta ocazie si sper sa nu uit sa va prezint inca un plugin care face ceva mai mult decat cel de astazi doar ca strica validarea XHTML a blogului si functia de protejare a continutului este activa inclusiv pentru admin (poate ca intre timp autorul acestui din urma plugin rezolva cele doua probleme enumerate).

Comentariile sunt închise.