Nofollow from Home – plugin wordpress

Nofollow from Home este un plugin wordpress care adauga atributul rel = nofollow la toate link-uri externe din posturile listate pe prima pagina a blogului. Link-urile sunt astfel marcate doar pe prima pagina a blogului, nu si pe paginile interioare, in categorii, arhiva, listare individuala a articolelor si nici rezultatele obtinute in urma unor cautari.

Acest plugin va poate fi util daca obisnuiti sa scrieti articole in care sa postati link-uri catre alte site-uri web, Google nu vede deloc cu ochi buni un numar prea mare de link-uri pe aceeasi pagina si singurii care vor castiga din toata aceasta poveste fiind cei care primesc din partea da link direct caci tu ai sanse mari sa fii penalizat de Google pentru folosirea de link-uri in exces. Nofollow from Home vine si contracareaza aceste riscuri la care te expui.

Foarte important este faptul ca acest plugin nu interectioneaza cu baza de date, asa ca in situatia in care va hotarati sa renuntati la el nu va lasa urme si link-urile de pe prima pagina vor avea statutul de link direct.

Pentru a-l utiliza dupa instalare este necesar ca in fisierul setnofollow.php (de fapt acesta e tot pluginul) sa setati URL-ul blogului in functia sochi_parse_external_links