Ntz Antispam – plugin wordpress

Nu cred ca este blogger care sa nu se fi lovit de fenomenul spam la capitolul comentarii din partea robotilor web. E vorba despre acele comentarii fara cap si fara coada, care fie incearca sa faca reclama la cine stie ce produs „minune”, fie pur si simplu incearca prin plasarea unor astfel de comentarii sa obtina in mod automat si cat mai usor posibil cat mai multe link-uri reciproce.

Poate ca ai putea inghiti un comentariu spam accidental, dar cand incepi sa primesti comentarii la foc automat deja privesti din alta perspectiva problema. Eu n-am blogul decat de 2 luni si nici nu trecuse 2-3 saptamani de cand am scris primul articol ca deja primeam comentarii de tip spam. Primul l-am sters, al II-lea l-am raportat, dar la un moment dat a inceput sa ploua cu spam in comentarii si a trebuit sa iau masuri. Aveam de ales intre pluginul Askimet, dar aceasta presupunea inregistrare pentru API, si alt plugin care sa spuna STOP SPAM.

Am ajuns sa folosesc Ntz Antispam dintr-o pura intamplare: tocmai aparuse, era listat in back-end la cele mai noi pluginuri wordpress si nu trebuia sa ma inregistrez nicaieri. Mecanismul acestui plugin anti-spam se bazeaza pe faptul ca robotii web au tendinta de a completa toate campurile unui formular si pluginul introduce un camp sumplimentar ascuns-hidden in formularul de comentarii pe care un comentator uman n-ar avea cum sa-l completeze nici sa vrea. Daca acel camp din formular este completat e clar ca e vorba despre un spam si se spune stop joc, acel comentariu fiind blocat.

Utilizarea acestui plugin este extrem de simpla. Dupa instalare il activezi si gata, isi face constiincios treaba, iar cititorii nu vor trebui sa completeze nimic in plus (captcha sau rezultate a diverse operatii matematice).

Dar ceea ce e demn de remarcat este faptul ca pe cat de simplu este pluginul pe atat de eficient este: de o luna si jumatate n-am mai primit nici un comentariu de tip spam.

Spor la scris articole cat mai interesante si nu mai purtati grija comentariilor spam. Folositi acest plugin si vorba cuiva din generatia pro: „v-ati scos”…

3 comentarii la „Ntz Antispam – plugin wordpress”

    • Noi trebuie sa-ti multumim (fiecare blogger care utilizeaza pluginul), domnule Staicu, pentru ca ati facut o treaba excelenta pentru blogosfera.

Comentariile sunt închise.