Promovare blog: comenteaza articolele pe care le citeste pe alte bloguri

Inainte de a avea propriul sau blog oricine a fost inainte de toate cititor de bloguri si probabil la un moment dat s-a aprins luminita aia care i-a spus ca are si el ceva de spus si ca o poate face blogging cel putin la fel de bine ca cei pe care citeste si pe care-i admira.

Sa-ti faci blog e relativ simplu, fie apelez la o platforma gratuita de blogging (cele mai cunoscute sunt blogspot.com si wordpress.com), fie iti cumperi propriul domeniu unde instalezi WordPress (cel mai cunoscut script de blogging). Ai blogul, ai inceput sa scrii bine, dar lumea nu prea auzit de tine singurii cititori fiind poate familia si cercul de prieteni care oricum te cunosc si nu prea sunt incantati de ceea ce asterni acum in scris caci stii bine „vorbele zboara, scrisul ramane – verba volant, scripta manent”. Dar tu esti convins ca scrii bine, ca ai talent, ca ai ceva de spus si ca lumea te poate citi cu admiratie si invidie totodata. Ce-i de facut ?

Exploatezi talentul de comentator pe care-l foloseai inainte de a avea propriul tau blog. Adica continui sa comentezi articolele de pe blogurile pe care le citesti doar ca acum vei putea trece adresa blogului tau in campul corespunzator din formularul de comentarii. Cu ce te ajuta aceasta ? Iti este de folos in doua sau chiar trei moduri: primul e acela ca vei avea un back-link catre blogul tau daca blogul pe care comentezi are comentarii cu do-follow si este bine stiut ca un numar mare de astfel de back-link-uri te poate ajuta sa fii considerat din ce in ce mai important de catre motoarele de cautare si sa apari in pozitii mai avantajoase la cautari dupa anumite cuvinte cheie. Totusi astfel de back-link-uri, obtinute ca urmare a comentariilor pe alte bloguri au o calitate destul de scazuta, iar calitatea lor scade cu cresterea numarului de comentarii la articolul respectiv. Dar e mai bun decat nimic si „strop cu strop fac al marilor potop”.
Atentie !!! Daca nu aveti nimic de spus legat de un anumit articol nu comentati monosilabic doar de dragul de a va afla in treaba. Riscati sa fiti banati pe acel blog si in plus este de-a dreptul enervant sa stii ca unii te comenteaza doar pentru a vana un back-link nu pentru faptul ca apreciaza ceea ce tu scrii.

Al doilea mod in care te avantajeaza comentariile pe alte bloguri este faptul ca poti fi remarcat de ceilalti comentatori care o data ajunsi pe blogul tau daca le oferi continut de calitate pot deveni cititori fideli. Iar daca ai norocul sa fii printre primii comentatori ai unui articol ai sansa de a aduna si un numar considerabil de vizitatori, aceasta daca esti magulit de o crestere temporara a traficului pe blogul tau. Desigur ca acesti vizitatori pot deveni intr-un procent confortabil si cititori ai blogului, dar totul tine de arta ta de a scrie si de a aborda lucrurile.

Al treilea avantaj poate deriva din faptul ca esti un comentator fidel: unele bloguri au in sidebar instalat pluginul Top Comentatori care afiseaza cei mai activi 5-10 comentatori. Chiar daca acest clasament se reseteaza lunar fiind tot timpul pe prima pagina ai sansa sa fii remarcat de cititorii acelui blog care pot deveni si cititorii tai, in plus beneficiezi de un back-link site-wide (vizibilitate peste tot in blogul respectiv) care este mult mai puternic decat orice back-link din comentarii. Dar iarasi trebuie sa atentionez sa nu comentati doar de dragul de a comenta si a ajunge in Top. Daca n-aveti nimic de spus e mai indicat sa va abtineti.

Comentariile sunt închise.