Promovare blog prin inscrierea in directoare web romanesti

O alternativa de promovare a blogului o reprezinta inscrierea in directoarele web romanesti. E poate cea mai la indemana metoda de a face link building fara a stresa pe nimeni sa te adauge in blogroll.

Aveti de ales intre aproximativ 1.000 de directoare romanesti unde sa va inscrieti blogul. Aceasta cel putin la nivel teoretic caci in practica pot aparea cateva obstacole:
– sunt directoare care pretind link reciproc obligatoriu si credeti-ma ca nu se merita inscrierea intr-un astfel de director;
– sunt directoare care nu ofera link direct ci cu atributul no-follow si in acest caz pierdeti vremea de pomana inscriind blogul in astfel de directoare;
– sunt directoare care nu accepta subdomenii, daca veti blog pe wordpress.com sau blogspot.com e posibil ca o parte din directoare sa nu accepte inscrierea;

Dar presupunand ca ati facut o selectie a directoarelor in care merita sa va inscrieti blogul sau ca va asumati riscul de a inscrie blogul intr-un director care nu va valida inscrierea trebuie sa mai tineti cont de doua aspecte:
– folositi un titlu scurt si la obiect pentru a nu risca sa fie considerat spam, sau tentativa de spam;
– la descrierea blogului incercati sa surprindeti succint ceea ce reprezinta blogul (nu folositi o insiruiere de cuvinte cheie);

Cum gasiti directoarele in care sa va inscrieti blogul ? Este suficient sa faceti o cautare pe google dupa director web si veti obtine destule rezultate. Mai exista alternativa de a avea la dispozitie o lista cu principalele directoare web dar aceasta va fi subiectul unui nou articol.

2 comentarii la „Promovare blog prin inscrierea in directoare web romanesti”

  1. Am vazut ca mai nou pe internet sunt o multime de firme care iti oferea “Optimizare SEO” si “Promovare Site”.
    Este o adevarata frenezie cu inscrierea in cat mai multe directoare, dar asta nu este chiar benefic intodeauna. Inainte de a te inscrie, trebuie verificat daca directorul respectiv iti da un link valid. Daca nu, atunci degeaba te inscri. Mai trebuie verificat si PR. Directoare cu PR = 0 nu vad cum ar putea sa te ajute. Personal am constatat ca pe “piata de directoare” din Romania, foarte putine ofera un link valid. Restul nu sunt interesate decat in a obtine un link catre site-ul propriu si bineinteles trafic.
    Reclama prin motoarele de cautare, in mod deosebit Google, este extrem de costisitoare atunci competitia pe sectorul tau de activitate este mare. In plus aduce un numar mare de “neaveniti” pe pagina ta care doar iti toaca bugetul de reclama.
    Dupa parerea mea, postarea pe forumuri sau blog este cea mai buna metoda de promovare, in conditiile in care acesta iti permite inserarea de link-uri catre site-ul tau.
    In felul acesta aduci trafic “interesat” de ce ai de oferit.
    Spam-ul iti poate aduce un volum mare de trafic rapid, dar care mai mult de 5-10 secunde nu va poposi pe site-ul tau.

  2. Mare dreptate ai, insa multe dintre forumuri nu accepta un link in semnatura. Directoarele conteaza si ele, doar ca intr-o masura foarte mica.

Comentariile sunt închise.