Synected – plugin wordpress

Vrei link-uri scurte fara a mai aplica la terti de genul tinyurl.com sau sp2.ro (serviciu romanesc de scurtare a url-ului) ? Solutia e pluginul wordpress Synected care te ajuta la crearea de URL-uri scurte direct pe blogul personal.

Link-ul scurt poate fi personalizat astfel incat sa fie util din punct de vedere SEO, adica nu-ti este servit automat drept link scurt un sir aleatoriu de caractere. De asemena pluginul permite inregistrarea numarului de click-uri care au fost date pe acest link scurt.

Pluginul poate fi configurat astfel incat sa fie accesibil doar unui grup de utilizatori sau publicului larg:  nu prea vad utilitatea unei astfel de optiuni decat daca tii neaparat ca cei care iti citesc blogul sa aiba acces la anumite link-uri doar daca sunt inregistrati ca utilizatori pe blogul tau.

Avantajul pluginului e faptul ca poti folosi link-uri scurte independent de vreun serviciu de short urls. Dezavantajos e daca blogul tau are o adresa web destul de lunga astfel incat e mai la indemana sa folosesti un serviciu de transformare a link-urilor lungi in link-uri scurte de doar 6 caractere, asa cum este sp2.ro

Link-urile scurte obtinute pot fi folosite la fel cum sunt folosite cele obtinute prin metode similare dar apeland la terti.

Daca veti considera util acest plugin, ramane la latitudinea fiecaruia…