WordPress 2.8.4 – probleme la adaugarea de etichete/tag-uri la articole

Azi de dimineata, nici nu fac bine ochi, gasesc un e-mail de la serviciul de hosting unde am gazduit Concursuri Online si mustruluit pentru consumul exagerat de resurse pe partea de server (17% incarcare CPU). Mi s-a propus sa testez un VPS timp de doua saptamani pentru a identifica personal care sunt procesele consumatoare de resurse.

Cum nu sunt la prima abatere de acest gen (datorita consumului de resurse site-ul mi-a fost mutat pe un server mai puternic) mi-am spus sa nu mai stau cu mainile in san si sa incerc sa fac ceva pentru a micsora consumul de resurse pe server. Aveam de mult timp planuit sa fac acest lucru, dar cum doream sa il fac ca la carte am tot amanat.

Astazi insa a fost necesar sa improvizez si am apelat la pluginul wordpress DB Cache care dupa instalare au redus numarul interogarilor bazei de date cu aproximativ 35%-36% (dupa calculele mele). Apoi am instalat pluginul wordpress Hyper Cache, un plugin care nu necesita prea multe cunostinte pentru configurare spre deosebire de alte pluginuri asemanatoare. In cele din urma, tinand cont ca aici pe blog ultima versiune de WordPress 2.8.4 merge impecabil, mi-am zis ca n-ar fi rau sa actualizez scriptul si pe site-ul de concursuri online.

N-am observat nimic anormal cu ultima versiune de WordPress, pana cand la un moment dat am descoperit ca niciuna din etichetele/tagurile adaugate articolelor dupa upgrade nu mai fusesera salvate si nici sa le mai adaugi dupa aceea nu mergea. Pentru ca blogul e gazduit pe acelasi server ca site-ul de concursuri si cu el nu am nici o problema legata de adaugarea tag-urilor mi-am imaginat ca problema poate proveni de la vreo incompatibilitate intre sistemul de tag-uri si cele 2 pluginuri instalate pentru cache.

Dar din nefericire pentru mine cu toate ca am dezactivat cele doua pluginuri mai sus mentionate, n-am mai putut adauga tag-uri la articole asa ca am revenit la versiunea anterioara de wordpress pe care o aveam instalata.

Update: Problema rezolvata ! Buba era de la pluginul DB Cache, am schimbat cu DB Cache Reloaded si gata, nu mai sunt probleme.

19 comentarii la „WordPress 2.8.4 – probleme la adaugarea de etichete/tag-uri la articole”

 1. Foarte utile posturile tale in legatura cu WordPress -ul. In curand o sa imi instalez si eu platforma si o sa aprofundez problematica.

 2. Chiar interesant..trebe sa mai citesc din urma despre wordpress, este o platforma puternica si foarte utila! pLus ca sunt newbie la blogging:D

 3. Am observat si eu asta, de cand mi-am updatat versiune. O rezolv inserand din nou tag-urile. Din 2-3 incercari merge.

  Chestia e ca nu face intotdeauna.

  • cand bagi 10-15 posturi noi si ai nevoie de un total de 20-30 de tag-uri nu stiu daca-ti vine sa incerci de mai multe ori…

 4. ps: da-mi si mie o adresa de mail ca vreau sa te intreb despre un plugin, si nu are treaba cu articolul asta.
  Sterge dupa ce citesti.

 5. Man..tu ai right click disabled pe pagina?
  Ca eu mereu deschid mai multe articole in taburi, ca nu pre aimi place sa ma joc cu back button…

 6. hai ca te intreb eu pana una alta, te rog. zi-mi si mie un plugin pe care il pot folosi in loc de pagenavi – la mine nu merge de niciun fel. nici pe 2.7 nic pe astade acum, nici pe tema default si nici pe una custom. mercic.

 7. mda… si eu am probleme destul de mari cu blogul. Pe langa taguri, nu se vedea nici blogroll-ul, plus o gramada de chestii care nu mergeau (de ex. din 10 incercari de accesare a blogului reuseau cam 2-3 maxim 5). Astea toate dupa ce am upgradat la ultima varianta de WP…

  • Poate ca urmatoarea versiune 2.8.5 sau 2.9 va rezolva aceste probleme… sau poate solutia e sa re-instalam WordPress de la zero dupa ce-am facut un back-up la baza de date…

  • Sincer daca aceasta e rezolvarea problemei nu vreau sa mai incerc o data marea cu degetul… astept sa apara o noua versiune de WordPress si poate atunci merg tag-urile oricum…

Comentariile sunt închise.