WP Thumbnail Blogroll – plugin wordpress

Blogroll-ul, sau in traducere libera lista de bloguri, poate ajunge cu timpul atat de lunga incat fie te decizi sa faci curatenie, fie apelezi la un plugin care afiseaza aleator un numar fix de bloguri, fie incerci ceva care impaca pe toata lumea: muti tot ce inseamna blogroll pe o pagina separata, totul cu un singur click si fara prea mare bataie de cap.

Te ajuta sa faci acest lucru pluginul wordpress WP Thumbnail Blogroll care o data instalat si configurat te va ajuta sa ai o pagina cu lista de bloguri preferate demna de invidiat de catre ceilalti bloggeri pentru ca fiecare blog de pe lista ta va fi afisat sub forma unei miniaturi impreuna cu denumirea blogului.

Dupa ce ai descarcat pluginul si ai creat o pagina noua pentru BlogRoll (o poti denumi cum vrei tu) nu uita sa adaugi urmatorul cod

<!--wp-thumbnail-blogroll-->

Rezultatul va fi ca cel din pagina Bloguri din Brasov (trebuie sa ma uit prin cod si sa-l modific pentru a fi corespunzator nevoilor mele daca vreau sa indexez blogosfera brasoveana).

Pe langa faptul ca te scapa de un blogroll kilometric aceasta solutie mi se pare una mult mai eleganta si estetica totodata.

Update: Gata, am reusit sa modific pluginul astfel incat pagina respectiva sa fie folosita pentru a lista blog-uri din Brasov !

11 comentarii la „WP Thumbnail Blogroll – plugin wordpress”

  • Daca folosesti un Widget pentru afisarea blogroll-ului poti scoate linistit acel widget, altfel trebuie sa scoti manual din tema wordpress partea de cod referitoare la blogroll…

   Sa nu intelegi gresit: partea de administrare ramane neschimbata, pluginul acesta nu face altceva decat da afiseze altfel blogroll-ul… asa ca nu stergi decat cod nu site-urile din blogroll…

 1. Frumoasa initiativa ai, sa promovezi blogurile din orasul tau. Mi-as dori sa ma calific pentru a figura in al tau „Hall of fame”, dar asta e :)… Oricum, bravo, ai toata admiratia mea pentru aceasta initiativa !

 2. Pai ce sa zic? Eu sunt nascut in Constanta, ma aflu acum in Calimanesti dar am buletin de Brasov… oare sunt blogger brasovean? 🙂 Eu zic ca da si ma inscriu pe lista de asteptare, daca se mai fac inscrieri.

  • Nici eu nu m-am nascut in Brasov dar stau de suficient timp ca sa-mi pese de ceea ce se intampla in jurul meu… asa ca esti invitat in barca blogurilor din Brasov (daca esti nemultumit fa o cerere scrisa si semnata de seful de la partid si te scot :))

  • Iarasi parerile sunt impartite… depinde si la ce vrei sa-ti foloseasca acel blogroll: daca vrei sa tii doar evidenta blogurilor urmarite acest plugin mi se pare un lucru mai dragut decat clasicul blogroll, daca faci link-exchange strict ce iei pe mere dai pe pere, iar daca in blogroll se gasesc vreo suta de link-uri imagineaza-ti cat revine fiecarui link din autoritatea blogului care listeaza acel blogroll…

   Daca prin blogroll vanam IBL pluginul de fata e intr-adevar inutil, altfel poate fi cel putin la fel de util…

 3. 1. hai s-o luam altfel, din perspectiva de bun simt: blogroll-ul e o lista de recomandari ale tale. da?
  daca tu iti tii recomandarile cumva ascunse, intr-o pagina pe care nu o citeste nici naiba, nu mai sunt recomandari.
  evidenta blogurilor pe care le urmaresti o tii si intr-un feedreader sau intr-un notepad salvat pe desktop
  si daca tot nu vrei sa dai doamne-fereste vreo „autoritate” cuiva si nu ai recomandari – scoate pur si simplu blogrollul si nu te mai complica.
  2. dpdv seo, daca tot iti place subiectul. nu ai linkuri spre alte site-uri de pe nisa ta, sau site-uri „cu atoritate” = vanezi linkuri, zice google, deci nu contezi.
  pentru documentare: http://www.google.com/search?hl=en&q=seo+outbound+links
  3. apoi, daca doar vanezi linkuri, mult succes cu activitatea desfasurata. iti dai seama cat de tare o sa-i pese altuia de tine 🙂

  • Dane, legat de discutia noastra cred ca fiecare are dreptate in felul sau… eu vorbesc de cum stau lucrurile practic in blogosfera romaneasca, nu cum ar trebui sa fie teoretic…

   Nu-mi spune ca din cele 40 – 50 de mii de bloguri romanesti gasesti macar 500 in care poti lua blogroll-ul lor drept recomandari bune de bagat in seama… si oricat am incerca sa teoretizam o privire aruncata in jurul nostru ne spune altceva, majoritatea blogroll-urilor se bazeaza pe reciprocitate fie ca ne place sau nu sa recunoastem acest lucru, asa ca din punct de vedere SEO in Romania zilelor noastre link-urile in clasicul blogroll sunt vanare de vant…

   Nu vreau sa polemizam, am inteles ce vrei sa transmiti, dar incearca sa accepti si cealalta opinie…

 4. sunt recomandarile unui om, fie ca iti place sau nu, ca sa te parafrazez.
  o fi ca daca sunt prieten cu X nu ar trebui sa-i pun link pentru ca si el mi-a pus link… chiar nu am inteles unde ai vrut sa bati cu ideea.
   

Comentariile sunt închise.