WP-UserAgent – plugin wordpress

Nu orice plugin wordpress creat vreodata este cu adevarat util sau neaparat necesar dar exista unele care desi nu sunt necesare imbina utilul cu placutul si poate determina, intr-o oarecare masura, pe cei care citesc si te comenteaza sa ia masurile necesare pentru a fi cu browserul la zi. Sau, de ce nu, vazand ca ceilalti comentatori folosesc un alt browser vor avea curiozitatea sa vada despre ce-i vorba si astfel vor descoperi ca internetul nu inseamna doar Internet Explorere, browser-ul implicit cu care vine sistemul de operare Windows aflat pe majoritatea calculatoarelor romanilor.

Un astfel de plugin este WP-UserAgent care ofera posibilitatea adaugarii unor informatii suplimentare legate de sistemul de operare si browser-ul folosite a celor care te comenteaza. Aceste informatii apar in dreptul fiecarui comentariu, putand opta dupa instalarea si activarea pluginului daca aceste informatii sa fie afisate inainte de comentariu sau dupa aceasta.

De asemenea puteti selecta dimensiunea icon-urilor afisate (16×16 sau 24×24), se poate personaliza textul corespunzator care sa apara pentru browser, respectiv pentru sistemul de operare. Se poate alege daca sa fie afisate doar informatia sub forma icon-urilor sau text + imagine.

Ceea ce nu-mi place la acest plugin e faptul ca adauga link direct catre pagina fiecarui sistem de operare, respectiv catre pagina fiecarui browser. Daca ajungi sa ai suficient de multe comentarii la un articol, vei ajunge sa ai un numar enorm de mare de link-uri directe de pe o singura pagina ceea ce s-ar putea sa nu fie pe placul motoarelor de cautare care ar putea sa interpreteze aceasta drept altceva… in plus repetitia acelorasi cuvinte cheie (numele browserelor si a sistemelor de operare) pe pagina cu articolul s-ar putea sa insemne pentru motoarele de cautare o tentativa de seo spam.

Daca autorul pluginului ar rezolva aceasta problema punand no-follow pentru cele 2 link-uri mentionate, as nota acest plugin cu nota maxima.

PS: Extraordinar de rapid autorul pluginului, dupa ce i-am sugerat de dimineata partea cu no-follow a rezolvat-o in mai putin de jumatate de zi.

Comentariile sunt închise.