ZeList schimba macazul…

… si astfel blogul de fata ajunge sa fie considerat dupa noul algoritm a fi pe pozitia 163 in blogosfera romaneasca (si nu-s indexate de ZeList decat putin peste 35.000 de bloguri).

Ce s-a intamplat de fapt aflam de pe blogul ZeList: astfel s-a unificat topul clasic cu topul dinamic si a rezultat topul de fata care se doreste a fi putin mai relevant decat cele dinainte.

Practic la scorul obtinut prin metoda folosita in topul clasic se adauga un plus dat de noutatea link-urilor catre un anumit blog. Adica, din cate am inteles eu, degeaba ai spre blogul tau 1.000 de link-uri daca acestea sunt de acum un an. E mai util sa ai constant link-uri noi catre blog caci astfel blogul iti este considerat mai important.

Nu stau sa analizez acum cat de relevant este noul algoritm dar o sa revin asupra experimentului Evolutia blogului in ZeList pentru a incerca sa urc blogul printre primele 100 de pozitii din ZeList, daca reusesc o sa ma umflu in pene si o sa trag aceeasi concluzie ca inainte.

10 comentarii la „ZeList schimba macazul…”

    • Nu fi dezamagit… eu nu cred in ZeList: vechiul top putea fi usor manipulat, o sa verific daca si cel nou are slabiciuni… oricum eu zic ca e mai bine asa…

    • La fel cum am spus si in cazul page rank-ului nu trebuie sa-ti faci griji din cauza aceasta… daca eu am urcat brusc peste 8.000 de pozitii crezi ca ma incalzeste cu ceva ?!

  1. Pai algoritmul lor pare destul de simplu: un numar de posturi cat mai mare, un numar de linkuri in articole cat mai mare, linkuri uni-directionale (schimbul de linkuri reciproc nu prea are mare valoare) si… rabdare!
    Acum, parerea mea e ca oricum clasificarile sunt subiective, majoritatea cel putin. Nu poti sa faci clasamente pe bloguri din nise diferite si mai ales pe bloguri personale.

Comentariile sunt închise.