Zoso dubleaza miza castigurilor din blog

15.000 de euro pe an din blog e prea putin ne spune Zoso veteran in ale blogului pe piata romaneasca intr-un interviu pe Money. Dupa ZeList e momentan pe locul 2, locul intai fiind ocupat de Cabral, dar sunt convins ca Zoso castiga mult mai mult decat Cabral din blogging.

A pornit la drum cu blogul in 2005 si estimeaza ca in acest an veniturile din blog se vor situa undeva in jur de 30.000 de euro, adica nici mai mult, nici mai putin decat 2.500 euro/luna. Nu-i asa ca poti fi invidiat de multi care se spetesc in uzinele si pe ogoarele patriei si castiga de zece ori mai putin decat un blogger care are libertate totala de miscare ? Asa cum spuneam si in articolul anterior lucrurile par simple, dar sunt mai complicate decat vor sa para. O suma atat de mare poate aprinde imaginatia multor bloggeri din cei peste 33.000 monitorizati de ZeList, dar eu le zic sa stea pe fundul lor caci vrabia malai viseaza, calicul praznic si bloggerul bani cu un singur click (sau clip, valabil pentru blogurile unde posturile inseamna materiale video).

Acum haideti sa facem putina analiza matematica ca sa punem in cifre/vizitator ce inseamna 30.000 de euro venituri pentru un blog. Zoso nu ne spune nimic de traficul sau, dar pornind de la faptul ca pe Alexa.com ocupa pozitia 30.000, iar Arhi e undeva pe pozitia 90.000 incerc sa fac deductia grosolana si sa presupun ca Zoso are un trafic cel putin dublu, daca nu chiar triplu, fata de cat are Arhi. Asadar, in acest context, blogul lui Zoso aduna lunar un numar de cel putin 300.000 de vizitatori (maxim 450.000 de vizitatori/lunar).

Stim din articolul anterior ca Arhi castiga in medie 0,01 euro/vizitator, la fel stau lucrurile si la Zoso in conditiile in care traficul sau ar fi dublu fata blogul lui Arhi. Altfel, mergand pe varianta traficului triplu raportat la Arhi, Zoso nu sta asa de bine la capitolul rentabilitate. In alta ordine de idei Arhi ne spune ca scoate banii de care aduce aminte cu 3-4 bannere lunar, Zoso cu toate ca are venituri estimate duble are si un numar de 3 ori mai mare decat Arhi. Asadar oricum am privi lucrurile Zoso se vinde mai ieftin decat Arhi…

PS: Nu stiu daca cei doi bloggeri iau in calcul in stabilirea castigurilor de pe urma blogului absolut toate beneficiile pe care le aduc un blog sau se refera doar strict la partea financiara.

5 comentarii la „Zoso dubleaza miza castigurilor din blog”

  1. Eu o iau doar ca pe o campanie de publicitate mai neconventionala pentru zoso.ro; pentru ca orice aparitie in presa conteaza: genereaza notorietate, trafic, cititori, articole cu referire la subiect s.a.m.d. Cifrele chiar nu-mi spun nimic si sincer nu cred in ele; zoso are de castigat multe altele pe langa bani si cred ca exploateaza asta din plin. Bani din blog cred ca se vor face in viitor, deocamdata in Romania se face mai mult teasing decat conversie.

Comentariile sunt închise.