Piața Sfatului din Brașov

Cazare în Brașov

Când plecăm în vacanță, în concediu sau într-o scurtă escapadă de week-end primul lucru pe care îl facem, după ce ne-am ales destinația și dacă nu apelăm la o agenție de turism, este să ne căutăm cazare la destinația pe care am ales să o vizităm.

Dacă vii la Brașov, a doua cea mai vizitată destinație turistică după București în anul 2016 conform statisticilor oficiale, vei căuta cazare în Brașov. Și vei face acest lucru în mai multe moduri: în primul rând vei apela la prieteni sau colegi să-ți recomande o pensiune în Brașov sau un hotel în Brașov la care au stat și au fost mulțumiți de serviciile oferite.

A doua variantă de a căuta cazare în Brașov este aceea de a apela la Google dar după ce introduci în căsuța de căutare cazare brasov (sau variante de genul: cazare în brașov, hotel în brașov) rezultatele căutării îți vor arăta cum Google este primul care încalcă ghidul bunelor practic în materie de publicare conținut online: primele 4 rezultate afișate sunt anunțuri AdWords, adică plătite ca să fie afișate acolo, și în varianta desktop 15″ ocupă primul ecran în întregime. Dacă alegi să ignori anunțurile AdWords, deși practica spune că majoritatea utilizatorilor dau click pe primul rezultat, și derulezi prima pagină cu rezultate după căutarea cazare brasov vei avea surpriza să descoperi că pe prima pagină nu se regăsește nici o unitate de cazare din Brașov deși sunt aproximativ 1.000 astfel de spații de cazare clasificate de către ministerul turismului conform insitutului național de statistică.

Cazare în Brașov varianta Booking

A treia variantă, derivată din cea de-a doua, este aceea că ești deja utilizator al serviciilor oferite de Booking – un fel de Altex în materie de rezervări care promite cel mai mic preț din online (iar prețul de la recepție nu este mai mic decât cel afișat pe site-ul de rezervări). În acest ultim caz, nu-ți rămâne de făcut decât să accesezi site-ul de rezervări Booking, să selectezi perioada pentru care ai nevoie de cazare în Brașov și nu-ți rămâne altceva de făcut decât să alegi dintre cele peste 500 de spații de cazare listate pe Booking.

Dacă prețul este singurul tău criteriu după care te ghidezi atunci când cauți cazare la destinația unde intenționezi să petreci câteva zile atunci nu-ți va fi greu să găsești ceva pe Booking potrivit cu bugetul alocat. Dar chiar și așa pot apărea surprize pentru că Booking are o opțiune de promovare prin intermediul căreia ești listat pe prima poziție cu mențiunea Oferta Zilei dacă oferi o reducere de 40% din tariful camerelor pentru perioada selectată.

Nimic rău în acest tip de promoție doar că… drumul spre iad este pavat cu intenții bune: am întâlnit cazuri în care la recepție și pe site-ul pensiunii prețul afișat pentru o cameră dublă pe noapte era de 50 de euro iar pe Booking apărea pe prima poziție ca fiind Oferta Zilei cu o reducere de 40% dintr-un preț inițial de 70 de euro. V-ați prins cum stă treaba sau trebuie să vă explic?

Practic pe Booking prețul a crescut de la 50 de euro la 70 de euro (o majorare procentuală de 40%) după care s-a aplicat reducerea de 40% care a dus prețul pentru o cameră dublă pentru o noapte la 42 de euro. Reducerea reală este de doar 16% dar cu o astfel de ofertă Booking nu ar fi listat acea pensiune pe prima poziție.

Altfel, dacă chiar vă interesează confortul oferit de camera pe care o rezervați, indiferent de prețul plătit luați în considerație comentariile și notele acordate de cei care s-au cazat la un moment dat la o anumită pensiune sau hotel listat pe Booking. Sunt cât se poate de reale și reflectă situația din momentul în care cel care a comentat și evaluat a fost cazat la respectiva pensiune sau respectivul hotel. Este de preferat să țineți cont și de numărul total de evaluări: o evaluare foarte bună rezultată dintr-un număr mic de comentarii nu înseamnă că lucrurile stau chiar așa ci doar, cel mai probabil, că respectiva pensiune e mai tot timpul goală și atunci când prinde câte un musafir este în stare să-i facă cât mai mult pe plac.

Dacă locația unde doriți să vă cazați are pe Booking câteva sute sau poate mii de evaluări e un semn bun: numărul celor care s-au cazat și au oferit feedback este suficient de mare pentru ați face o idee dacă e pe placul tău.

Cazare în Brașov la Casa Monte Verde

cazare brasov
Cazare în Brașov la Casa Monte Verde

La final, dacă sunteți în căutare de cazare în Brașov pentru câteva nopți iar prietenii, Google sau Booking nu v-au convins unde veți înopta, vin cu o recomandare personală: Cazare în Brașov – Casa Monte Verde.

Casa Monte Verde e o pensiune din Brașov – orașul de la poalele Tâmpei, situată în buricul târgului la 2 pași de Piața Sfatului, Biserica Neagră și muntele Tâmpa, care-și întâmpină oaspeții de la mijlocul anului 2016.

Rezervările se pot face direct de pe site în 3 moduri: folosind formularul de rezervare accesibil din pagina de prezentare a fiecărei camere, telefonic după ce ai ajuns în formularul de rezervare sau prin Booking plecând de la link-ul în culorile specifice Booking prezent pe site după ce ai ajuns să vezi ceea ce te interesează.

Este Casa Monte Verde potrivită pentru tine? A spune că mulțumește pe toată lumea ar fi o mostră de curată ipocrizie, oamenii sunt diferiți și au așteptări diferite așa că, dacă tot ai ajuns până aici cu lectura, accesează site-ul Casa Monte Verde și îți vei face o idee mai clară.

Sursă imagine folosită pentru a ilustra articolul: Wikipedia, pagina despre Brașov

1 thought on “Cazare în Brașov

Comentariile sunt închise.