Barbatii si femeile gandesc diferit aceeasi problema

In cadrul unui experiment sociologic, unei grupe de 50 de oameni in care erau in mod egal femei si barbati i s-a dat un text si insarcinarea sa aseze in cadrul acelui text o virgula.

Textul era:

Daca barbatul ar sti realmente valoarea pe care o are femeia ar merge in patru labe.

Toti barbatii au asezat virgula dupa cuvantul are.
Toate femeile au asezat virgula dupa cuvantul femeia.

Restul e doar can-can si concluzia o trage fiecare… sex…

Si asa-i rau, si-asa nu-i bine…

Inainte de a scrie primele randuri pe acest blog, spre deosebire de altii, mi-am facut lectia de cititor constiincios. Nu din obligatie, ci din curiozitate, uneori din placere si mai apoi din dependenta…

Dar niciodata preocuparile legate de zona blogosferei nu au avut prioritate nici ca cititor, nici ca blogger in devenire. Daca n-am avut timp pentru a citi bloguri sau pentru a scrie pe propriul blog n-am facut-o pur si simplu si nu a fost nici o catastrofa.

Citește mai multSi asa-i rau, si-asa nu-i bine…

Adevar sau minciuna: Cand unii pierd altii castiga

Banca Transilvania raporteaza scaderi de 90,1% ale profitului pentru primul semestru al acestui an in raport cu perioada corespunzatoare anului 2009. Raiffesen Bank nu o duce nici ea mai bine si raporteaza o scadere de 86% a profitului. In acelasi timp ING vine si ne raporteaza un profit crescut cu 101% pentru aceeasi perioada.

N-am experienta necesara in materie de banci dar parca nu mi se par in regula aceste rezultate. Mi se pare practic imposibil ca pe piata bancara unii jucatori sa declare scaderi atat de mari, iar altii sa raporteze cresteri semnificative. Singura explicatie care-mi vine acum in minte pentru a impaca si capra si varza este aceea ca in cazul primelor doua banci au existat imprumuturi externe care au avut scadenta de rambursare anul acesta.

Dar chiar asa situatia mi se pare destul de complicata… mult prea complicata pentru mintea mea…