Cat esti de prost ?! Plateste ca sa afli !

De cateva luni bune am tot vazut o reclama online care ne indemna sa contribuim la masurarea coeficientului de inteligenta a poporului roman prin verificarea propriului IQ.

Am tot ignorat acest mesaj publicitar multa vreme pana cand intr-o zi din greseala, sau poate din plictiseala, am zis sa-mi masor si eu bruma de inteligenta.

Citește mai multCat esti de prost ?! Plateste ca sa afli !

De ce ne vindem atat de ieftin pielea ?

Nu stiu daca ati observat dar noi ca popor ne vindem ieftin pielea si platim extrem de scump pentru orice am avea nevoie.

Cand ne cautam un job cel mai adesea ni se baga in fata salariul minim pe economie, nu stim sa ne negociem salariul pentru ca nu stim cat de mult valoram noi ca marfa. Iar eventualul angajator cu mici exceptii va fi dispus sa „iasa” in afara legii. Si ai de ales: cauti mai departe sau accepti sa muncesti pe nimic…

Citește mai multDe ce ne vindem atat de ieftin pielea ?

Propriul tau sef sau angajat ?

Oare care o fi diferenta intre a fi angajat la patron sau a avea propria ta afacere ?

Raspunsurile depind de care parte a baricadei te afli. Daca esti angajat te uiti cu invidie la patron zicandu-ti in barba ca te exploateaza si te plateste prost. Dar oare stii ca pentru fiecare 100 lei pe care ii plateste ca salariu mai plateste taxe la stat pentru fiecare angajat de 60 de lei ? Adica pentru un salariu de 1.000 de euro ar trebui sa bage in buzunarul statului, daca esti angajat cu forme legale, vreo 600 de euro. Iar ca sa poata face toate acestea trebuie ca angajatul sa fie competitiv, adica sa produca suficient cat sa-si acopere salariul sau, darile la stat care trebuiesc platite in numele sau si e de preferat ca la final de luna sa ramana si un mic profit (n-am pus la socoteala alte cheltuieli pe care le are angajatorul in afara de salarii).

Citește mai multPropriul tau sef sau angajat ?