Rezultate alegeri prezidentiale

Exit Poll-urile din turul doi al alegerilor prezidentiale de anul acesta l-au dat castigator drept presedinte al Romaniei pe Mircea Geoana. Traian Basescu se pare ca este cel care a pierdut desi el nu se recunoaste invins si spera ca finalizarea numaratorii voturilor sa intoarca rezultatele in favoarea sa.

Insa indiferent care va fi finalul anuntat de BEC, rezultatele atat de stranse, faptul ca s-a castigat la mustata va trebui sa dea de gandit oricui va ajunge in fotoliul de la Cotroceni.
Va trebui sa dea de gandit pentru ca rezultatele votului ne arata fara echivoc ca avem doua Romanii: una conservatoare, in care statul trebuie sa fie cel care rezolva problemele individului, si una reformatoare, in care statul trebuie sa creeze premisele evolutiei individului pe baza competitivitatii.

Citește mai mult

Ce promisiuni ne fac candidatii la presedintie ?!

Stiti ca in plina campanie electorala candidatii la presedintia Romaniei tind sa promita lucruri care mai de care mai frumos ambalate doar ca sa ia ochii poporului.

Anul acesta se pare ca poporul nu mai gusta laturile care se scurg, printre grohaituri, din gura pretendentilor la tronul tarii asa ca lupta in materie de promisiuni electorale s-a mutat pe terenul cresterii sau micsorarii valorilor unor taxe care afecteaza in mod direct sau indirect majoritatea populatiei.

Citește mai mult

Propunere legislativa pentru candidatii la alegerile prezidentiale

Stau si ma gandesc ca prostul (nu pot sa spun destept cat alesii nostri ne cred saraci cu duhul) si-mi dau seama ca afirmatia lui Ludovic al XIV „Statul sunt eu !” este cat se poate de adevarata in tarisoara noastra, mai ales in perioada campaniilor electorale cand toata lumea se agita sa prinda ceva pentru el desi toate sloganele electorale si platformele politice sunt pline de promisiuni desarte.

Sunt convins ca romanii stiu ca in schimbul votului nu primesc decat apa de ploaie si de aceea incearca sa se orienteze dupa ceea ce au facut unii sau altii cat au fost la guvernare. Ce-au facut in termeni palpabili de fiecare dintre noi: daca au votat o lege care se refera la protejarea molustelor din marea Neagra trece neobservata pentru electorat, dar daca a votat legea maririi pensiilor cu 50% si a fost pusa in aplicare acele cateva milioane de pensionari te tin minte si voteaza cu acel partid care le-a marit pensiile cat au fost la guvernare. Sau daca votezi cresterea cu 50% a salariilor in invatamant si nu te tii de cuvant, oamenii o sa te tina minte si nu vor tine cont de scuza crizei care este ci vor sanctiona clasa politica fie prin absenteism, fie pentru cei care au facut cel mai mult pentru invatamantul romanesc (doar ca nimeni n-a facut nimic care sa impresioneze pozitiv), fie pe cei care promit mai mult…

Citește mai mult