Cand se va da caldura in Brasov ?

Potrivit HG 425/1994 regiile de termoficare sunt obligate sa inceapa furnizarea agentului termic pentru incalzire daca temperaturile medii intre orele 18:00 si 6:00 scad sub 10 grade Celsius timp de 3 zile consecutiv. Aceeasi hotarare de guvern precizeaza ca asociatiile de proprietari/locatari pot solicita printr-o cerere scrisa amanarea furnizarii agentului termic in situatia in care temperaturile coboara sub 10 grade Celsius sau inceperea furnizarii agentului termic chiar daca temperaturile nu au coborat sub 10 grade Clesius.

In Brasov de 3 zile temperaturile din timpul noptii au coborat sub zero grade, iar in timpul zilei au fost sub 10 grade dar caldura in apartamentele brasovenilor se lasa inca asteptata. De asemenea prognoza meteo pentru urmatoarele 14 zile nu pare sa fie deloc incurajatoare: vor fi temperaturi sub limita inghetului noapta, iar ziua temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 si 10 grade Celsius. Cu toate acestea nu cred ca vom avea caldura cu mai mult de 1-2 saptamani inainte de data alegerilor prezidentiale. Daca te-ai trezit ca vrei sa-ti pui centrala termica e prea tarziu pentru ca de la 1 octombrie s-a spus stop debransarilor (ai putea sa apelezi la un meserias sa taie tevile dar cand va incepe sa dea caldura vei plati cota parte din caldura furnizata pentru tot blocul).

Citește mai multCand se va da caldura in Brasov ?

– 1 grad Celsius la Brasov: criza CET dincolo de aparente

Imi vin acum in minte versurile lui George Cosbuc, adaptate astfel incat sa i se potriveasca primarului Brasovului PD-L-istul George Scripcaru:
Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant,
Sa va calcam in batatura,
Nu veti scapa nici in pamant,
Noi vrem caldura…

Citește mai mult– 1 grad Celsius la Brasov: criza CET dincolo de aparente

Se pare ca brasovenii vor ramane fara caldura in aceasta iarna

De aproape 2 luni si jumatate furnizarea apei calde in orasul Brasov a fost sistata de catre CET, aceasta fiind o consecinta a datoriilor de aproape 278 de miliarde de lei vechi catre Distrigaz.

Desi se povesteste ca s-a incercat dezamorsarea situatiei pana in momentul de fata nu s-a rezolvat nimic si nici nu sunt semne ca situatia se va schimba in bine pana la sosirea anotimpului rece. Primaria si Consiliul Local, administratorii CET, se pare ca nu sunt destul de interesati de rezolvarea problemei, fie au esuat in a negocia reluarea furnizarii gazului metan si a agentului termic. Populatia care este afectata, pare a-i conveni situatia (in special datornicii), iar cei care isi exprima nemultumirea o fac destul de tacit totul invartindu-se in cadrul asociatiilor de locatari. Iar in ceea ce priveste mass-media din cate s-a putut vedea nu vede in aceasta problema sociala un subiect suficient de interesant pe tema caruia sa faca audienta.

Citește mai multSe pare ca brasovenii vor ramane fara caldura in aceasta iarna

CET-ul ne transforma in asCETi

Cred ca se implineste o luna de cand CET Brasov a sistat livrarea apei calde catre muritorii de rand.

La inceput s-a crezut ca e vorba doar despre revizia anuala si se spera ca in 2-3 zile vom avea din nou apa calda. Dar a trecut o saptamana, au trecut doua saptamani, iata ca a trecut o luna si pe tevile de apa calda circula numai gandacii de apa. In realitate datoriile CET catre Distrigaz sunt atat de mari incat acesta din urma a sistat furnizarea gazului catre CET, urmand sa fie reluata (furnizarea gazului metan) doar atunci cand aceste datorii sunt platite. Si din cate am inteles de pe la vecini vom primi apa calda doar acele asociatii de locatari care sunt cu platile la zi.

Citește mai multCET-ul ne transforma in asCETi