Institutii publice cu parcari private ?

Mi s-a intamplat nu o data, nu de doua ori, ci de nenumarate ori sa fiu tratat cu sictir atunci cand parcam masina in parcarea unei institutii publice fiind prins cu treburi chiar in acea institutie publica. Tratat cu sictir inseamna nu doar un simplu nu parcati masina aici ci practic o amenintare de genul nu aveti voie sa parcati aici ca e institutie publica, dar daca vreti sa va fie ridicata masina o parcati pe riscul propriu.

Citește mai mult

Apocalipsa dupa romani

Recent anuntatele masuri de reducere a cheltuielilor bugetare a pus pe jar opinia publica romaneasca si a aprins imaginatia unora care aparent sunt interesati de soarta romanului de rand dar care in realitate alearga dupa putina audienta si expunere publica. Se fac tot felul de speculatii pe marginea acestui subiect, se decreteaza fara drept de apel efecte de bumerang al incercarii, cel putin la nivel declarativ, de a reduce cheltuielile bugetare.

Astfel bisericile sustinute masiv din bugetul de stat, indiferent ca e vorba de cea ortodoxa sau de cea catolica, trag un semnal de alarma pentru ca fondurile ce le erau destinate de la bugetul de stat sa nu fie afectate de recentele masuri ale guvernului de reducere a cheltuielilor bugetare. Departe de a avea ceva cu biserica indiferent de culoare ei, am un dinte impotriva sustinerii bisericii de la bugetul de stat si daca ar fi dupa mine as taia in proportie de 100% subventionarea bisericii de catre stat pentru ca in Romania zilelor noastre biserica este entitatea economica cea mai afectata de catre evaziunea fiscala: nimeni nu stie cati bani primeste biserica din donatiile enoriasilor si nimeni nu cere socoteala pentru modul in care resursele financiare sunt distribuite.

Citește mai mult

Paradoxul democratiei in Romania: Birocratia

Printre binefacerile aduse de democratie dupa evenimentele din 1989 se numara si birocratia, un paradox al democratiei in care libertatea de decizie si actiune se transforma prin voia autoritatilor statului (autoritati publice locale) in tergiversare.

Daca ceea ce vrei sa faci este in interes personal cu toate piedicile care ti se pun insisti pana problema este rezolvata, dar daca ceea ce se intreprinde este in beneficiul publicului tergiversarea datorita birocratiei devine un mod de viata mai ales cand statul ca solicitant da nas in nas cu functionarii publici din birouri.

Citește mai mult

Tara arde si baba se piaptana

Se dau zeci, sute sau poate mii de tunuri in Romania si fie ca e prea incalcita treaba, fie ca aceasta se vrea de fapt, nimeni nu este pedepsit pentru aceasta si ne trezim cu imbogatiti peste noapte din banul public.

In schimb cand vine vorba de lucruri marunte, uneori fiind vorba de greseli din partea aparatului birocratic, ne auto-sesizam automat din oficiu si trimitem somatii cetateanului onest care are nu are alta vina decat aceea ca s-a nascut in Romania.

Ceea ce o sa va povestesc in continuare nu e nicidecum o poveste SF ci una cat se poate de reala si care prin natura ei sfideaza orice reguli elementare de bun simt, fara nici un fel de respect fata de cetatenii Romaniei.

Citește mai mult