ZeList mereu surprinzator

Spuneam intr-un articol de acum doua saptamani in urma ca ZeList schimba macazul… iar dupa cum a evoluat blogul la ultimele doua strigari incep sa cred ca schimbarea macazului se face manual…

De ce-am ajuns la concluzia aceasta ? Din cel putin doua motive: dupa ce in urma cu doua saptamani blogul de fata ocupa un surprinzator loc 163 si in urma cu o saptamana ocupa pozitia 5.8000 si ceva, acum vad ca situatia pentru saptamana trecuta s-a schimbat si-mi apare ca de fapt blogul era pe pozitia 2.038. Diferenta care nu poate fi explicata decat fie prin faptul ca noul algoritm actioneaza retroactiv si face corectii din mers, fie ca de la o anumita pozitie in sus distributia clasamentului blogurilor se face aleator ca sa nu spun altfel.

Apoi in lista cu cele mai recente link-uri din posturi nu sunt afisate toate link-urile din ultimele 60 de zile asa cum este specificat (stiu foarte bine cine a pus link-uri in articole catre mine in ultimele 2 luni).

Asa ca… nu mai am nici o concluzie…

Ce punem in locul Google Page Rank?

Blogosfera a gasit un nou subiect de discutie din care sa faca rating: Gooogle Page Rank se pregateste sa-si dea obstescu sfarsit… si asa cum era de asteptat avem tabere care condamna page rank-ul si tabere care sustin page rank-ul. Ceea ce e amuzant in toata aceasta poveste e ca pe langa faptul ca s-a nascut poet, romanul mai e si specialist in orice… in cazul de fata in materie de SEO, orice habarnist isi da cu parerea si are pretentia de a fi luat in serios nicidecum contrazis, chiar daca cel care o face are argumente solide.

Dar ce reprezinta Google Page Rank? Un parametru privit multa vreme ca unic tel al site-urilor nou lansate sau a celor deja existente, un motiv nejustificat de mandrie care a condus la ideea ca, cantitatea este mai importanta decat calitatea, punandu-se astfel carul inaintea boilor. Mi-am exprimat parerea destul de plastic vis-a-vis de subiectul Google Page Rank in articolul Paranoia Google Page Rank Update.

Citește mai multCe punem in locul Google Page Rank?