Clientul nostru, cosmarul nostru

Ma tresesc intr-o dimineata, presat fiind de niste plati ce nu suportau amanare, si merg la prima ora la ghiseul unei banci romanesti.

Acolo surpriza, in loc sa fiu tratat cum se cuvine ca doar aduceam ceva lichiditati in circuitul financiar, operatiune de pe urma careia banca isi pastra un comision deloc modest, sunt luat la trei-pazeste de o duduie pe jumatate adormita: N-am deschis nici calculatorul, nu mi-am baut nici cafeaua, ati venit prea devreme… in conditiile in care ceasul arata aproape 9:30 si eu eram deja pe baricade de cel putin 3 ore.

Citește mai multClientul nostru, cosmarul nostru

Propriul tau sef sau angajat ?

Oare care o fi diferenta intre a fi angajat la patron sau a avea propria ta afacere ?

Raspunsurile depind de care parte a baricadei te afli. Daca esti angajat te uiti cu invidie la patron zicandu-ti in barba ca te exploateaza si te plateste prost. Dar oare stii ca pentru fiecare 100 lei pe care ii plateste ca salariu mai plateste taxe la stat pentru fiecare angajat de 60 de lei ? Adica pentru un salariu de 1.000 de euro ar trebui sa bage in buzunarul statului, daca esti angajat cu forme legale, vreo 600 de euro. Iar ca sa poata face toate acestea trebuie ca angajatul sa fie competitiv, adica sa produca suficient cat sa-si acopere salariul sau, darile la stat care trebuiesc platite in numele sau si e de preferat ca la final de luna sa ramana si un mic profit (n-am pus la socoteala alte cheltuieli pe care le are angajatorul in afara de salarii).

Citește mai multPropriul tau sef sau angajat ?