Cei in mana nu-i minciuna

Se intampla uneori sa primesc pe e-mail diverse propuneri de link exchange din partea unora care abia isi fac aparitia in online. Din start si din principiu ii refuz pe toti politicos pentru ca nu se compara merele cu perele: am site-uri cu vechime de pana la 5 ani, bine indexate de motoarele de cautare si cu mai multa autoritate decat noii veniti. In plus propunerile vin din partea unor proprietari de site-uri a caror profil nu are nici o afinitate cu profilul site-urilor mele asa ca oricata bunavointa as incerca sa am acest link exchange s-ar potrivi ca nuca-n perete.

Citește mai mult

Nici usturoi n-au mancat, nici gura nu le miroase

Sper sa va fie cunoscuta zicala populara din titlu… nu stau sa va explic acum cum sta treaba dar in esenta ideea e aceea ca sunt unele persoane care-si fac treaba folosindu-se de semenii lor. E si acest un fel de a spune ca se scot castanele din foc folosindu-se de mainile altora.

De ce spun lucrurile acestea ? Pentru ca in Romania se fura… si se fura orice, dar ceea ce ma deranjeaza cel mai mult e furtul de continut in online si furtul de idei. Ziarele fura idei si chiar articole intregi de la bloggeri fara a se sfii catusi de putin. Si nici macar nu precizeaza sursa cand folosesc munca altora pentru a-si incasa luna de luna leafa pentru o meserie de hot. Daca incerci sa-ti exprimi frustrarea de a fi furat, toata lumea da din umeri si nu prea ai ce face ca tu esti mic, iar in spatele hotului care se vrea ziarist sta un mare trust de presa.

Citește mai mult