Generalizarea tinde sa devina un mod de viata pentru bloggeri

Cand am o fereastra in programul zilnic prefer sa citesc blog-uri decat ziare. N-am o lista de preferinte in materie, citesc deopotriva si blogger-ul de care n-a auzit multa lume, dar citesc ci blogger-ul cu notorietate in blogosfera. Criteriul dupa care ma ghidez este in general calitatea articolelor si tema aleasa spre a fi pusa in discutie.

De obicei ma rezum doar a le citi articolele si mai putin a le comenta. Mai arunc cate un comentariu daca articolul este exceptional sau daca-mi amintesc de experimentul ZeList pe care l-am inceput cu aproximativ o luna in urma. Nu acord o atentie deosebita gramaticii dar greselile majore imi sar in ochi si ma indigna.

Citește mai mult

Stiri in nestire…

Zilele trecute intr-o stire de pe Antena 1 se vorbea despre cat de rau o duc firmele de rent-a-car in Romania in aceasta perioada de criza. Astazi primesc pe e-mail o alta stire de la Capital care practic contrazice ceea ce stiam despre firmele de inchirieri auto: in urma prabusirii leasing-ului si a vanzarilor de autoturisme, firmele de rent-a-car prospera numarul clientilor care apeleaza la acest tip de serviciu crescand vertiginos.

Sa stam stramb si sa judecam drept: voi ce-ati inteles din toata aceasta bulibaseala jurnalistica ?! Eu mai nimic… dar am tras invatatura sa evit pe cat posibil sa cred in astfel de stiri…

Citește mai mult

Indulgenta, greseala de tipar sau dezinformare de dragul audientei ?!

Un articol de acum o ora de pe site-ul Libertatea ne informeaza ca patronul echipei de fotbal Rapid, omul de afaceri George Copos, a fost prins de radar gonind cu 200 de km/h. Pana aici totul este in regula, putea fi oricine in locul sau (adica oricine isi permite o masina puternica si o nesimtire … Citește mai mult