3,25% dobanda la creditul pentru locuinta, publicitate inselatoare de la Unicredit Tiriac Bank

De vreo cateva zile vad ca spatiile de publicitate au fost invadate de o reclama de la Unicredit Tiriac Bank care lasa sa se inteleaga ca s-ar oferi bani pentru achizitionarea de locuinte la miraculoasa dobanda de 3,25% / an.

Nu se precizeaza daca moneda in care se acorda creditul este in lei, euro sau alta moneda. Am presupus ca e vorba de euro si timp de cateva zile am rezistat tentatiei de a da click pentru a vedea despre ce este vorba.

Citește mai mult3,25% dobanda la creditul pentru locuinta, publicitate inselatoare de la Unicredit Tiriac Bank

Cat m-ar costa pe mine „Prima Casa”

Se stie deja ca programul electoral al guvernului „Prima Casa” a intrat in linie dreapta, doua banci avand deja primul client la aceste tipuri de credite (e vorba de BRD si Transilvania).

Mi-am zis sa cochetez cu ideea de a fi proprietar si am purces la Banca Transilvania a carui client sunt de ceva vreme.
Am pus ochii pe un apartament de 60.000 de euro si am trecut la simularea creditului: avans 15.000 de euro, credit 45.000 de euro la o dobanda anuala DAE de ROBOR 3M = 10,23/% fiind vorba de un credit in lei, perioada de rambursare de 30 de ani.

La un calcul rapid s-a ajuns la o rata lunara de aproximativ 250 euro, plus un comision de gestiune lunara platibil anual. Dupa 30 de ani voi fi platit nici mai mult nici mai putin decat 90.000 de euro adica dublul creditului solicitat.

Aceasta in conditiile in care pot gasi un apartament de inchiriat cu 200 de euro in aceeasi zona in care as putea sa cumpar cu creditul „Prima Casa”. Mai puneti la socoteala ca pusi la saltea (constituirea unui depozit) cei 15.000 de euro ajung in 30 de ani la suma de 35.000 de euro si veti avea un tablou aproape complet asupra a ceea ce inseamna proprietar, respectiv chirias.

Criza economica intre mit si realitate

Unde spuneati ca e criza ? La noi in Romania ???

Nu prea cred… in ianuarie 2009 dobanda la depozitul economii la vedere se apropia de pragul de 15%, acum la mai putin de jumatate de an aceasta dobanda a ajuns la doar 10%. Sau aceasta inseamna ca e criza, cand dobanzile acordate pentru economiile atrase de la populatie scad ?!

Citește mai multCriza economica intre mit si realitate