WordPress down-time ?!

Se pare ca WordPress, .com si .org, au ceva probleme cu serverele caci astazi de pe la orele 7:00 cam dau rateuri… Cei care au blog pe wordpress si doresc sa intre in cont pentru a scrie ceva sunt intampinati de mesajul: Writes to the service have been disabled, we will be bringing everything back … Citește mai mult

Pauza publicitara, cu de-a sila, aproape o zi de la noul brand Digi

Ieri, 24 iulie 2009, noul brand Digi (fostul RCS & RDS) a facut cadou brasovenilor o zi intreaga de down time la internet, telefonie fixa si telefonie mobila.

Problemele au inceput inca de la primele ore ale diminetii cand am observat cum conexiunea la internet se restarteaza din 5 in 5 minute. Apoi in jurul orei 9:00 conexiunea la internet a picat de tot… dupa vreo 15 minute am pus mana pe telefon sa reclam aceasta defectiune, ia ton la telefonul fix de unde nu-i… pun mana pe telefonul mobil Digi Mobil vezi sa pot suna la deranjamente… incerc sa sun de pe Orange la numarul de deranjamente tehnice 0368.400.401 dar dupa ce incepea sa sune se intrerupe subit…

Citește mai mult

Ce inseamna 2 ore de down-time ?

Acum 2 zile un data center din Cluj unde am gazduit blogul si o parte din site-urile de care ma ocup a avut un down-time de cateva ore bune (cazut complet a fost undeva intre 2-3 ore).

Din comunicatele oficiale am aflat a doua zi ca down-time-ul s-a datorat ruperii legaturilor de fibra optica care asigura conexiunea principala a data center-ului cu lumea internetului. Teoretic caderea a durat doar o ora si un sfert, intre 14:15 si 15:30, dupa care cica s-ar fi apelat la o conexiune de rezerva (ei i-au spus conexiune de back-up). Practic eu n-am avut acces la site-uri dublul timpului de down-time raportat oficial, dar aceasta e alta poveste… oficial a fost necesar sa se inlocuiasca 1 – 1.5 km din tronsonul de fibra optica (cam inexact si cam mult pentru o simpla rupere), iar dupa orele 20:00 problema ar fi fost, tot oficial, rezolvata. Insa a doua zi prin jurul orelor 11:00 am avut parte iarasi de un down-time de 5-10 minute datorita cresterii traficului care cica ar fi provocat congestii.

Citește mai mult