Un nou trend in materie de spam pe mail

Acum cateva minute in urma primesc un mesaj pe e-mail din partea lui X-ulescu care ma anunta cu lacrimi in ochi ca incepand cu data de … (in urma cu doua saptamani) nu mai lucreaza in cadrul firmei Y, ca-mi multumeste pentru colaborare (de care eu nu stiu nimic) si alte bla-bla-bla-uri… As fi zis … Citește mai mult Un nou trend in materie de spam pe mail

Ghiceste cel mai mic numar unic si… te-apuca damblaua

In urma cu o luna Aukro – site de anunturi si licitatii online, lansa un concurs, in aparenta simplu ca „buna ziua”, Ghiceste cel mai mic numar si castigi o vacanta spre ce destinatie doresti in limita a 1.000 de euro.

Ce poate fi mai simplu de atat, doar ca lucrurile nu sunt chiar atat de simple: ca sa umfli marele pot trebuie ca numarul propus trebuie sa fie cel mai mic numar unic, adica nimeni in afara de tine nu trebuie sa mai fi propus acelasi numar si trebuie sa fie cel mai mic din totalul de numere propuse. Nu stiu de ce dar am impresia ca la Loto 6/49 e mai usor sa castigi ceva la acest concurs pentru ca in cazul de fata planeaza o anumita doza de incertitudine: nu poti propune 1 pentru ca desi e cel mai mic numar (numarul trebuie sa fie pozitiv si diferit de zero), majoritatea se vor gandi la el…

Citește mai multGhiceste cel mai mic numar unic si… te-apuca damblaua

Cand pisica nu-i acasa soarecii joaca pe masa

Spuneam in articolul Home, sweet home ca am fost plecat intr-o scurta vacanta.

Toate bune si frumoase doar ca in lipsa mea o parte din site-urile mele au fost calcate de hackeri: primul site atacat a fost Director Web AdSmarty, care pe data de 1 septembrie 2009 a fost victima colaterala a atacului indreptat a serverului de hosting pe care era gazduit. Spun victima colaterala deoarece mai multe site-uri gazduite pe serverul respectiv au fost puse la pamant prin suprascrierea fisierului index.php sau index.html, si din cate mi-am dat seama numarul site-urilor afectate a fost suficient de mare (nu bag mana in foc dar cred ca au fost peste 100 de site-uri). Din fericire furnizorul de hosting a fost de buna credinta si desi n-a putut sa preintampine atacul avea facut back-up general cu cateva ore inainte de atac asa ca restaurarea site-urilor afectate in urma acestui atac de hacking a fost doar o chestiune de timp.

Citește mai multCand pisica nu-i acasa soarecii joaca pe masa

A inceput sezonul spamului pe e-mail

De vreo 2-3 zile am inceput sa primesc tot felul de mesaje, asa numitele newslettere, de la diverse site-uri pe care eu n-am intrat niciodata in viata mea. Sau daca am facut-o am ajuns in urma unor cautari prin intermediul Google dar in nici un caz n-am subscris la vreun newsletter.

Citește mai multA inceput sezonul spamului pe e-mail