Ziua europeana fara masina – 22 septembrie 2010

In 4 februarie 2000, comisarul european pentru ecologie, doamna Margot Walstrom, lansa la Bruxelles initiativa „In oras fara automobilul meu” manifestare organizata de-atunci incoace in fiecare an in cadrul evenimentului „Saptamana Mobilitatii Europene” ce are loc in perioada 16 – 22 septembrie.

Pe data de 22 septembrie 2000, aproximativ 800 de orase din 23 de state europene dar si din afara Europei au inchis strazile centrale pentru traficul rutier ca experiment intitulat „Ziua europeana fara transport”, cunoscut si ca „In oras fara automobilul meu”, sau mai simplu „Ziua europeana fara masina”. Astfel 85% din populatia acestor orase au descoperit mersul pe jos, mersul pe bicicleta sau au folosit in locul masinii proprietate personala sau de serviciu, mijloacele de transport in comun.

Citește mai multZiua europeana fara masina – 22 septembrie 2010

Trabant vrea sa renasca din propria-i cenusa si sa intre in lumea buna

Circula zvonuri in online cum ca Trabant vrea sa renasca precum pasarea Phoenix, din propria-i cenusa, si sa intre in lumea buna a autoturismelor ecologice cu propulsie electrica.

Noul Trabant va avea o autonomie de 250 de kilometri, un panou solar aplasat pe plafon ce va reincarca acumulatorul atunci cand conditiile sunt propice pentru aceasta si va cantari aproximativ 1.000 de kilograme (asa ca pregatiti-va bretelele pentru a-l lua in spinare daca plecati in drumetie si prindeti doar vreme ploioasa).

Nu se vorbeste nimic despre pret, dar fiind vorba despre un autoturism ecologic nu cred ca va fi o masina foarte ieftina dar nici atat de scumpa ca una care are in spate puterea unui brand.

Ideea nu e rea, si desi nu sunt fan Trabi, cred ca as fi printre primii din Romania care ar investi in asa ceva. Dar din pacate va trebui sa mai astept ceva timp pentru ca relansarea este planificata abia in anul 2012.