Ora de vara

Duminica dimineata, pe 28 martie 2010, cand va veti trezi va fi deja tarziu… Tarziu pentru ca se trece la ora de vara, ora 3:00 devine ora 4:00 si avem de-a face cu ce-a mai scurta zi din an: de doar 23 de ore.

Daca trebuie sa ajungeti undeva fixati-va ceasurile cu o ora inainte de cu seara si bagati-va in pat cu o ora mai devreme decat de obicei caci punctualitatea este politetea regilor.

Mai multe despre ora de vara nu va mai spun, insa puteti citi ce-am scris la ora de iarna si veti intelege cum stau lucrurile.

Si nu uitati de ora pamantului: sambata seara intre orele 20:30 si 21:00 stinge lumina…

Ora de iarna: tic-tac,tic-tac…

Maine 25 octombrie 2009 va fi cea mai lunga zi din an: va avea 25 de ore pentru ca in noaptea de sambata spre duminica trebuie sa va dati ceasurile cu o ora in urma, ora 4:00 devine ora 3:00 (puteti sa le fixati din aceasta seara ca sa dormiti o ora in plus, sa nu sariti ca arsi ca ati intarziat la nu stiu ce intalnire).

De fapt e impropriu spus ora de iarna pentru ca de fapt e vorba ora oficiala – ora astronomica, numita astfel prin contrast cu ora de vara introdusa pentru a folosi la maxim lumina naturala a zilei si a face economie cu iluminatul public, casnic sau industrial.

Citește mai multOra de iarna: tic-tac,tic-tac…