Generalizarea tinde sa devina un mod de viata pentru bloggeri

Cand am o fereastra in programul zilnic prefer sa citesc blog-uri decat ziare. N-am o lista de preferinte in materie, citesc deopotriva si blogger-ul de care n-a auzit multa lume, dar citesc ci blogger-ul cu notorietate in blogosfera. Criteriul dupa care ma ghidez este in general calitatea articolelor si tema aleasa spre a fi pusa in discutie.

De obicei ma rezum doar a le citi articolele si mai putin a le comenta. Mai arunc cate un comentariu daca articolul este exceptional sau daca-mi amintesc de experimentul ZeList pe care l-am inceput cu aproximativ o luna in urma. Nu acord o atentie deosebita gramaticii dar greselile majore imi sar in ochi si ma indigna.

Citește mai mult

Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia

Ce nu-mi place mie e atunci cand un anumit subiect insignifiant devine peste noapte stire de prima pagina si atat ziarele cat si blogurile fac din tantar armasar, intorc problema pe toate partile si sug mai ceva decat lipitorile un subiect care dupa umila mea parere nu merita nici cea mai mica atentie.

O intamplare de budoar devine brusc chestiune de interes national, iar goana dupa senzational lasa impresia ca din clipa in clipa se va decreta starea de urgenta si de necesitate. Va mai amintiti de stirea legata de scandalul sexual care-l privea pe consulul Romaniei la Chisinau ? Daca ati ratat-o sa stiti ca n-ati pierdut nimic: bietul de el se simtea si el bine in compania unei tinere in timp ce era filmat, presupun, cu camera ascunsa. Nu cred ca e primul si nici ultimul diplomat roman care apeleaza la astfel de distractii, doar ca el a avut ghinionul sa fie lucrat de cineva bine intentionat pe la spate. Insa eu nu vad care e problema reala din cauza caruia, mass-media si blogosfera nu poate dormi noapte ? Cat timp in plan profesional isi face treaba, dupa mine poate linistit sa iasa la agatat prostituate.

Citește mai mult