Sper sa nu aveti prejudecati…

Uneori am impresia ca blogosfera duce lipsa de inspiratie, un alt paradox despre care am uitat sa vorbesc in articolul Paradoxurile blogosferei romanesti, si descoperi ca o duzina de bloggeri vorbesc despre unul si acelasi lucru fara a aduce nimic nou legat de tema tratata ci doar sustinand o anumita idee. Unii numesc aceasta chestie articol viral, eu as indrazni sa o numesc lipsa de inspiratie asezonata cu prostie…

Asa se face ca o campanie S.P.E.R. (Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma, a nu se confunda cu celalalt S.P.E.R – Societatea de Psihoterapie Experientiala din Romania) a devenit subiect de discutie pe bloguri. Iar ceea ce au in comun toate articolele scrise pe acele bloguri despre S.P.E.R au un singur lucru comun: PREJUDECATILE…

Citește mai multSper sa nu aveti prejudecati…

Nu-ti pune mintea cu prostii ca au mintea odihnita

Am ezitat cateva zile inainte de a scrie acest articol, speram  sa pot trece cu vederea anumite atitudini ale semenilor nostri dar cand vezi ca prostia are sustinatori si pe deasupra are si pui nu poti decat sa te revolti.

Indiferent ca vorbim despre viata reala sau indiferent ca vorbim despre viata virtuala vor exista intotdeauna persoane care sa aiba un dinte impotriva ta. E ceva cat se poate de firesc: nu poti fi de acord cu toata lumea, si nici nu poate fi toata lumea a fi de acord cu tine. Dar de la a-ti exprima dezacordul pe marginea anumitor idei sau principii si pana la ataca acele idei doar ca nu esti de acord cu ele e o cale destul de lunga si totodata lipsita de finalitate. Dar poate ceea ce e cel mai rau e faptul ca aceste atacuri se bazeaza pe aparente, pe unele presupuneri care n-au nici un fel de fundament. Iar din toate aceste atitudini se naste sentimentul de intoleranta fata de semenii nostri.

Citește mai multNu-ti pune mintea cu prostii ca au mintea odihnita

Generalizarea tinde sa devina un mod de viata pentru bloggeri

Cand am o fereastra in programul zilnic prefer sa citesc blog-uri decat ziare. N-am o lista de preferinte in materie, citesc deopotriva si blogger-ul de care n-a auzit multa lume, dar citesc ci blogger-ul cu notorietate in blogosfera. Criteriul dupa care ma ghidez este in general calitatea articolelor si tema aleasa spre a fi pusa in discutie.

De obicei ma rezum doar a le citi articolele si mai putin a le comenta. Mai arunc cate un comentariu daca articolul este exceptional sau daca-mi amintesc de experimentul ZeList pe care l-am inceput cu aproximativ o luna in urma. Nu acord o atentie deosebita gramaticii dar greselile majore imi sar in ochi si ma indigna.

Citește mai multGeneralizarea tinde sa devina un mod de viata pentru bloggeri