Analytics360 – plugin wordpress

La un moment dat va recomandam Google Analytics Stats – plugin wordpress pentru a monitoriza sumar traficul blogului.

Astazi am descoperit un nou plugin de statistici mult mai evoluat, e vorba despre Analytics360 (de fapt numele sau complet este MailChimp’s Analytics360 pentru ca inglobeaza si accesul la un serviciu de newsletter ce poate fi folosit in limita a 100 de abonati).

Pluginul Analytics360 permite accesul direct din panoul de control (dashboard) la aproape tot ceea ce va intereseaza legat de traficul pe blog: numarul de vizitatori, top pagini accesate, top refferali, bounce rate, timpul mediu petrecut pe site de catre vizitatori, etc.

Nu ma mai intind la vorba, dar il consider un plugin util si vi-l recomand.

Google Analytics Stats – plugin wordpress

Sa presupunem ca aveti blog si va monitorizati deja traficul folosindu-va de Google Analytics.

Puteti vedea care e situatia in privinta numarului de vizitatori ai blogului intrand in contul pe care-l folositi de la Google Analytics, dar daca sunteti prea comozi puteti sa folositi pluginul wordpress Google Analytics Stats si aveti un sumar al statisticilor in dashboard (panoul de contrul). Acest plugin va permite dupa instalare si setarea parametrilor corespunzatori sa aveti permanent o situatie asupra numarului de vizitatori , a numarului de vizite si a numarului de vizitatori noi (cei care va viziteaza blogul pentru prima data).

Parametri care trebuie setati sunt: nume utilizator Google, parola Google (sunt aceleasi ca cele folosite pentru Gmail) si adresa blogului (fara http:// in fata). De asemenea puteti seta sa va fie afisat doar numarul de vizitatori, numarul de vizite sau combinat.

Singurul neajuns a acestui plugin este faptul ca nu ofera o imagine de ansamblu pentru ultimele 30 de zile ci doar pentru 14 zile. Dar chiar si asa eu il consider un plugin util.