Reduceri… reduse

Sunt un mare consumator de cafea si periodic trebuie sa-mi fac provizii ca sa nu-mi lipseasca licoarea magica a diminetii.

Din cand in cand producatorii de cafea vin cu promotii de genul 10% – 20% gratis si e firesc sa ma bucur pentru faptul ca primesc mai mult de aceeasi bani. Dar ce te faci atunci cand teoria este buna dar practica ne omoara?

Concret, acum vreo jumatate de an era o promotie la cafea de genul celei de mai sus. Dar la raft gaseai atat pachetul normal de cafea cat si cel cu X% gratis, ambele avand acelasi pret.

Citește mai mult

Totul gratis…

Credeam ca sintagma totul gratis e valabila doar pentru romani, ca doar noi am fi in stare sa facem coada oriunde se da ceva gratis, chiar si palme (vorba lui Dinescu)… am descoperit insa recent ca de fapt sintagma totul gratis apartine generatiilor care s-au nascut sau cresc cu internetul in brate.

Concluzia nu-mi apartine, ci la ea s-a ajuns in urma unui studiu de 9 ani efectuat de catre o universitate americana. Ciudat e faptul ca nimeni, dar absolut nimeni, din cei care au participat la acest studiu nu este dispus sa plateasca pentru un serviciu online pe care il foloseste acum gratuit (e-mail, twitter, facebook, presa, s.a.m.d.) ci ar renunta la a-l mai folosi sau ar cauta o solutie alternativa care sa fie gratuita.

Citește mai mult

Promotii stupide din Romania

Ai nostri romani se dovedesc foarte inventivi cand e vorba sa vanda pielea ursului din padure. Despre ce-i vorba, despre acele reclame care promoveaza niste lucruri care nu aduc nimic nou ci e doar praf in ochi sau care recompenseaza lipsa performantei.

Mie mi-au atras atentia doar doua astfel de stupizenii dar probabil lista nu se incheie aici:

1) Blue Air promoveaza ideea ca daca bagajele tale au mai putin de 20 de kg acestea calatoresc gratis: sa nu te umple rasul cand stii ca de cand lumea si pamantul toate companiile de transport aerian ofera in mod implicit gratuitate pentru bagajele cu greutate mai mica de 20 kg pentru clasa econimic, si mai mica de 30 de kilograme pentru clasa business. Cei de la Blue Air vor sa re-inventeze roata si probabil promovand acest lucru ca pe o promotie se vor inghesui multi amatori la zborurile Blue Air doar pentru simplu motiv ca nu trebuie sa platesti nimic in plus pentru bagaje.

Citește mai mult

Trafic.ro dupa 1 ianuarie 2010

Aproape toata lumea care-si lanseaza un site sau un blog, doreste sa stie cat de multe persoane sunt interesate de respectivul blog/site. Si cel mai popular instrument de a masura acest aspect este… trafic.ro lansat la apa cu un an inainte de atentatele de la World Trade Center din 11 septembrie 2001.

De la lansarea sa si pana in prezent a fost permanent imbunatatit, iar uneori statisticile oferite au fost puse sub semnul intrebarii pentru simplu motiv ca erau diferite de statisticile oferite de alte instrumente de audienta a traficului. Multa vreme, cred ca a fost singurul de pe piata si toate serviciile de monitorizare a traficului site-urilor inscrise s-a facut in mod gratuit. Din acest an insa pentru a beneficia de serviciile trafic.ro site-urile noi platesc 10 euro/an (tva-ul nu este inclus), iar din 1 ianuarie 2010 si site-urile deja inscrise vor trebui sa scoata din buzunar 10 euro/an daca vor sa ramana cu monitorizarea traficului oferita de cei de la trafic.ro

Citește mai mult

Prima sedinta gratuit: intre mit si realitate

Poate ati observat ca multi isi imbie clientii cu oferte de genul Prima Sedinta Gratuit.

Fie ca e vorba de o scoala de soferi, de o sala de fitness, de sedinte de consiliere sau de orice altceva in care plata se face pe sedinta sau pe ora exista tendinta de a veni cu ideea primei sedinte gratuite. O idee cat se poate de buna daca ar functiona sau daca ar exista o samanta de adevar si n-ar fi altceva decat strategie de a atrage clientii.

Citește mai mult

Site-ul zilei: Giveaway of the Day

Nu sunt primul si nici ultimul care descopera uneori site-uri ce merita a fi impartasite si celorlalti. De aceea incepand de astazi voi avea o categorie noua pe blog Site-ul zilei in care voi prezenta site-uri care mi-au atras atentia si consider ca merita sa fie cunoscute si de alte persoane, dar nu promit sa am un site in fiecare zi.

Citește mai mult