Cazare în Brașov la Casa Monte Verde

cazare brasov

Vacanță la munte sau vacanță la mare? E o decizie greu de luat pentru unii dintre noi și ușor de luat pentru alții. E pur și simplu o chestiune de gusturi: poți alege marea, poți alege muntele sau te poți bucura câte puțin din fiecare.

Dacă preferi muntele și orașul Brașov îți face cu ochiul ai nevoie înainte de toate să-ți cauți cazare la Brașov și mai apoi să-ți faci bagajele și lista de obiective turistice pe care vrei să le vizitezi în funcție de cât de lungă va fi vacanța ta la munte.

Recomandarea mea este să începi cu Centrul Vechi al Brașovului unde sunt suficient de multe obiective turistice de vizitat. Apoi poți continua cu o escapadă cu telecabina pe Tâmpa de unde poți admira orașul Brașov de la înălțime (alternativ poți alege traseul serpentinelor pentru a urca pe Tâmpa).

Citește mai mult

Cazare în Brașov la Casa Antiqua

Cazare în Brașov la Casa Antiqua

Unii oameni preferă marea, alți oameni preferă muntele, iar unii oameni preferă marea și muntele în egală măsură.

Dacă marea este marea voastră dragoste nu voi încerca să vă conving de contrariu, în ceea ce mă privește gusturile nu se discută dar… pentru cei deschiși la propuneri noi există posibilitatea de combina marea și muntele într-o scurtă vacanță în Brașov, orașul de la poalele Tâmpei.

Citește mai mult

Cazare în Brașov

Piața Sfatului din Brașov

Când plecăm în vacanță, în concediu sau într-o scurtă escapadă de week-end primul lucru pe care îl facem, după ce ne-am ales destinația și dacă nu apelăm la o agenție de turism, este să ne căutăm cazare la destinația pe care am ales să o vizităm.

Dacă vii la Brașov, a doua cea mai vizitată destinație turistică după București în anul 2016 conform statisticilor oficiale, vei căuta cazare în Brașov. Și vei face acest lucru în mai multe moduri: în primul rând vei apela la prieteni sau colegi să-ți recomande o pensiune în Brașov sau un hotel în Brașov la care au stat și au fost mulțumiți de serviciile oferite.

Citește mai mult

Hotel Continental Brașov

Hotel Continental Brasov

Am avut impresia că știu destul de bine orașul Brașov și nu de puține ori m-am întrebat retoric de ce cei care vizitează pentru câteva zile orașul de la poalele Tâmpei sunt atât de impresionați de Brașov?

Ca un simplu locuitor al acestei urbe nu mai sunt ușor de impresionat de lucrurile prin care se promovează turistic orașul Brașov. M-am intersectat destul de des cu anumite obiective de interes turistic, le-aș recomanda cu căldură celor care ajung pentru prima dată în vizită la Brașov însă nu pot să nu mă încrunt puțin când descopăr pe unde se preumblă lumea când ajunge la Brașov. E foarte frumos prima oară dar după aceea te obișnuiești cu peisajul și nu ți se mai pare așa de interesant…

Citește mai mult

Booking

Booking

Când spun Booking mă gândesc la…, când aud Booking mă gândesc la… și în locul punctelor de suspensie fiecare pune ce vrea sau… ce poate să pună.

Ideea pare simplă dacă e să privim lucrurile în mod superficial fără să le aprofundăm: Booking este un serviciu de rezervări hoteliere online foarte popular în România atât pentru cei care au nevoie de cazare într-o destinație anume cât și pentru cei care pun la dispoziție camere de închiriat în regim hotelier.

Turiștii primesc promisiunea că pe Booking găsesc garantat cel mai bun preț din online, iar hotelierii primesc suficient de multe rezervări prin intermediul Booking fără prea mari eforturi în afara celui comision achitat pentru fiecare rezervare.

Dincolo de această abordare simplistă, dacă analizăm un pic situația lucrurile se văd mult mai nuanțat și accentele de roz se estompează încet-încet.

Citește mai mult

Hotel Belfort Brașov

Hotel Belfort

În primul trimestrul al anului 2017 numărul de înnoptări din Brașov a depășit pentru prima oară numărul de înnoptări din București. Cu toate acestea 6 din 10 unitățile de cazare din Brașov riscă să intre în insolvență.

În aceste condiții, dacă se întâmplă să se ajungă la insolvență, ștafeta este predată de la un investitor la altul și practic unitățile de cazare respective, hoteluri sau pensiuni, continuă să-și desfășoare activitatea de cazare sub o nouă denumire.

Citește mai mult