Romania intre ignoranta, ipocrizie si manipulare

Cineva, nu conteaza cine, a emis ipoteza ca in aceste vremuri tulburi in care se zbate Romania Mugur Isarescu – prim ministru – ar fi solutia pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntam.

A urmat, asa cum era si de asteptat, sondaje in mass-media in care poporul era intrebat ce crede despre aceasta propunere: Este Mugur Isarescu cea mai buna solutie pentru postul de premier ?

Citește mai multRomania intre ignoranta, ipocrizie si manipulare

Andreea Vass, eu si ignoranta

Am fost printre primii care a aflat ca Andreea Vass organizeaza un concurs de idei anti-criza oferind drept premii o cina in biroul sau de la Guvern. Am lasat un comentariu, doua, trei… nici nu mai stiu cate, pe pagina concursului si mi-am vazut mai departe de-ale mele…

Apoi dupa o zi sau doua blogosfera a inceput sa vuiasca in jurul acestui subiect si asa mi-am dat seama cat de ignorant sunt: habar n-aveam ca stau de vorba cu consilierul personal al actualului prim-ministru Emil Boc. Dar vina nu-mi apartine in exclusivitate caci site-ul consilierului personal a domnului Boc nu prea functioneaza in parametri normali.

Daca doriti sa cinati la guvern grabiti-va, sunt puse la bataie 4 cine in compania Andreei Vass, cate o cina saptamanal pentru cea mai buna idee de solutie anti-criza.

PS: Cea mai buna solutie anti-criza va constitui subiectul unei ordonante la urgenta, asa ca pe langa cina in compania unei femei frumoase va veti mandri ca sunteti singurul roman care nu face politica dar face ordonante de urgenta. Aceasta in cazul in care contributia autorului ideii anti-criza nu se va pierde undeva pe drum si Andreea Vass va ramane singura care culege laurii pentru descoperirea panaceului crizei.

Ce inseamna TIFF pentru TINE?

Pentru mine nu inseamna decat un acronim care in traducere libera vine de la „Festivalul International de Film Transilvania” (Transilvania International Film Festival). Nu sunt un ignorant dar acest eveniment este promovat atat cat sa te faca doar sa auzi de el dar nu sa te si impulsioneze sa stai cu ochii pe el asa cum se intampla cu cel de la Cannes.

Dar nu festivalul de film e subiectul articolului de fata ci un concurs care are ca tema de casa pentru bloggeri intrebarea de mai sus. Premiile concursului, 40 de memory stick-uri si un laptop Fujitsu-Siemens vor pune la propriu bloggerii pe jar. Desi intentiile Vitrina Viral Debates sunt cat se poate de laudabile, modul in care bloggerii vor percepe si vor actiona in aceasta privinta va lasa mult de dorit. In goana dupa a castiga ceva se va pierde esenta acestui dialog propus de cei de la Vitrina. Si probabil desi pana astazi unii nici n-au auzit de TIFF, vor deveni peste noapte experti in materie…

Citește mai multCe inseamna TIFF pentru TINE?