Nu va bucurati caci va bucurati degeaba

De ieri a intrat in vigoare legea prin care clientul poate solicita rezilierea contractului furnizorilor de televiziune prin cablu, telefonie sau internet, fara a plati penalitati. Romanul de rand se bucura crezand ca in sfarsit se intampla ceva bun in tarisoara aceasta dar din pacate se bucura degeaba.

Cei care au dorit sa renunte la contractul cu vreun furnizor de cablu, de telefonie sau de internet sa nu se grabeasca sa ceara rezilierea contractului decat daca se incheie perioada pentru care a fost incheiat. Legea de care se tot vorbeste de o luna incoace nu se aplica retroactiv, asa ca doar daca ai incheiat ieri sau astazi un contract pentru servicii de televiziune, telefonie sau internet poti cere maine rezilierea contractului fara sa plateasca penalitati.

Citește mai multNu va bucurati caci va bucurati degeaba

Propunere legislativa pentru candidatii la alegerile prezidentiale

Stau si ma gandesc ca prostul (nu pot sa spun destept cat alesii nostri ne cred saraci cu duhul) si-mi dau seama ca afirmatia lui Ludovic al XIV „Statul sunt eu !” este cat se poate de adevarata in tarisoara noastra, mai ales in perioada campaniilor electorale cand toata lumea se agita sa prinda ceva pentru el desi toate sloganele electorale si platformele politice sunt pline de promisiuni desarte.

Sunt convins ca romanii stiu ca in schimbul votului nu primesc decat apa de ploaie si de aceea incearca sa se orienteze dupa ceea ce au facut unii sau altii cat au fost la guvernare. Ce-au facut in termeni palpabili de fiecare dintre noi: daca au votat o lege care se refera la protejarea molustelor din marea Neagra trece neobservata pentru electorat, dar daca a votat legea maririi pensiilor cu 50% si a fost pusa in aplicare acele cateva milioane de pensionari te tin minte si voteaza cu acel partid care le-a marit pensiile cat au fost la guvernare. Sau daca votezi cresterea cu 50% a salariilor in invatamant si nu te tii de cuvant, oamenii o sa te tina minte si nu vor tine cont de scuza crizei care este ci vor sanctiona clasa politica fie prin absenteism, fie pentru cei care au facut cel mai mult pentru invatamantul romanesc (doar ca nimeni n-a facut nimic care sa impresioneze pozitiv), fie pe cei care promit mai mult…

Citește mai multPropunere legislativa pentru candidatii la alegerile prezidentiale

Evrika ! Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga totul se transforma

Ieri va vorbeam in articolul In tara lui Papura Voda: majorarea salariului minim pe economie cu 25% de la 1 ianuarie 2010 despre visurile halucinante ale unui ministru PSD-ist in persoana lui Marian Sarbu care vrea sa ne convinga sa credem ca de la 1 ianuarie 2010 salariul minim pe economie va fi majorat cu 25%. Dar dupa cum stiti drumul spre iad e pavat cu intentii bune, vin alegerile prezidentiale si PSD-ul vrea cu orice pret carma tarii.

Citește mai multEvrika ! Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga totul se transforma

Guvernul Romaniei doreste sa ne ingroape de vii

Intai a fost proiectul de lege prin care ne vom pensiona dupa ce am pus mainile pe piept, am scris aici despre faptul ca desi speranta de viata este in Romania de doar 68 de ani guvernul doreste sa impinga limita de varsta pentru pensionare la 70 de ani. A urma apoi impozitarea cu 90%  salariilor bugetarilor care depasesc valoarea de 8.000 lei lunar. Spuneam in acest articol ca mie imi miroase urat toata trebsoara aceasta si ca nu este exclus sa ni se impuna cifre de afaceri maximale peste care vom fi taxati la sange: adica ceva in genul, ai voie la o cifra de afaceri anuala de maxim atatia lei, daca esti competitiv si ai o cifra de afaceri superioara valorii impuse statul ia grosul prin impozitarea a ceea ce depaseste plafonul impus.

Citește mai multGuvernul Romaniei doreste sa ne ingroape de vii

Cum falimenteaza guvernul economia romaneasca ?

Simplu !!! Cu o ordonanta de urgenta care impune firmelor impozitul minim obligatoriu. Nu conteaza ca firmele au pierderi, nu conteaza ca au in spate cativa zeci de angajati sau poate sute pentru care platesc taxe si impozite reprezentand 60% din salariul net, nu conteaza absolut nimic… platesc sau intra in faliment… in aceste conditii … Citește mai mult Cum falimenteaza guvernul economia romaneasca ?

90% impozit pe profit – proiect de lege romanesc

Daca aveti salariu mai mare de 8.000 de lei si sunteti bugetari pregatitiva ca ceea ce depaseste aceasta suma sa fie impozitata cu 90%… adica daca aveti salariu de 9.000 de lei, mia de lei peste plafonul de impozitare va fi impozitata cu 900 de lei. Adica statul iti da cu o mana si iti ia cu doua.

De ce 8.000 de lei plafonul minim ? Pentru ca acesta este salariul presedintelui Romaniei si chiar daca in fruntea tarii ajunge la un moment dat un semi-doct tu care te afli intr-un post cheie si ai o responsabilitate enorma pe umarii tai (exista si astfel de cazuri) dintr-un salariu de 18.000 de lei pe statul de plata vei primi in mana doar 9.000 de lei pentru ca din cei 10.000 lei aflat peste plafonul minim de impozitare statul va retine la bugetul consolidat 9.000 lei. Frumos nu ? Interesant exercitiu de democratie…

Citește mai mult90% impozit pe profit – proiect de lege romanesc