Grandi si teoria conspiratiei

Un amic de pahar (pahar de vorba, nu va ganditi la alte prostii) imi zice zilele acestea: E ceva putred cu Grandi acesta… tu ai vazut cine a castigat ?

M-am uitat chioras la el ca si cum as fi fost sustinator infocat al sistemelor de tip Grandi si l-am intrebat de ce crede aceasta ? Cu ce argumente vine in sprijinul afirmatiilor sale ? S-a cam fasticit spunandu-mi ca e doar o parere personala, ca nu crede in coincidente si ca sansele ca cel care a castigat mai intai un laptop HP Compaq CQ61 sa castige si o masina Volkswagen Golf 6 sunt aproape nule intr-un joc de tipul licitatiilor inverse.

Citește mai multGrandi si teoria conspiratiei

Drumul spre iad e pavat cu intentii bune

In articolul Foame de bani in blogosfera condamnam faptul ca bloggerii, reprezentand o patura sociala pe care o consideram a avea coloana vertebrala, promoveaza si se asociaza cu sisteme piramidale.

Indiferent ca se cheama licitatie inversa, tombola sau loterie principiul ancestral de functionare ramane acelasi indiferent cat de mult ar fi cosmetizat: un grup de oameni direct proportional cu valoarea premiului pus in joc contribuie financiar si castiga un numar destul de redus dintre participanti. Iar din punctul meu de vedere, strict personal, aceste scheme sunt imorale si ingrasa contul baietilor destepti care stiu cand e cazul sa spuna stop joc.

Citește mai multDrumul spre iad e pavat cu intentii bune