Linux nu-i bau-bau…

Nu mi-e frica, nu-mie frica de bau-bau… Nu mi-e frica, nu-mie frica de bau-bau… (n-am dat in mintea copiilor stati linistiti si cititi mai departe).

Trebuie sa precizez din start ca nu sunt fan Linux sau fan Windows (le folosesc pe amandoua si-si fac treaba fiecare), dar nici profan in materie de sisteme de operare… totusi blogosfera inca vuieste pe tema Fii destept: Windows vs. Linux, ba mai mult a inceput sa dea in clocot pentru ca s-au aprins prea multe spirite si ma vad nevoit sa pun punctul pe I din punctul meu de vedere.

Citește mai mult

Fii destept: Windows vs. Linux

Exact peste o luna, in 22 octombrie 2009, Windows 7 va fi lansat oficial in Romania si in intreaga lume.  Legat de aceasta lansare Microsoft desfasoara o campanie intitulata „Fii destept !” care promoveaza ideea achizitionarii de calculatoare cu sistem de operare preinstalat.

Ei bine aceasta campanie a aprins spiritele in blogosfera impartind-o practic in doua: o tabara sustine Windows, cealalta tabara sustine Linux. Nimic rau in aceasta, fiecare are libertatea de a alege, insa modul de argumentare in a sustine un sistem de operare care sa ruleze pe calculatorul fiecaruia este unul tipic romaneasca: romanul se pricepe la toate, este specialist in materie de Linux sau in materie de Windows si parera sa inseamna adevarul absolut. Ceilalti n-au dreptul la un argument, iar daca au curajul sa o faca pe baza unor experiente personale trebuie sa fie pregatiti pentru un potop de injurii.

Citește mai mult