Impozite mai mici cu 50% pentru locuinte daca sunt izolate termic

Brasovenii au un motiv de bucurie daca blocul in care locuiesc a fost izolat termic prin programul subventionat de guvern. Si aceasta deoarece conform hotararii consiliului local Brasov numarul 74 din data de 22 februarie 2010, impozitul pentru locuinta este cu 50% mai mic daca aceasta este izolata termic. Aceasta in conditiile in care oricum  impozitul pe locuinta este derizoriu…

Personal nu inteleg logica acestei decizii din cel putin cateva motive: primul este acela ca in timp ce guvernul decide ca cei care detin mai mult de o locuinta proprietate personala sa fie impozitati cu 50% mai mult pentru a II-a locuinte, respectiv cu 100% de la a III-a locuinta in sus, aceasta hotarare anuleaza practic orice initiativa prin care la bugetul local al municipiului Brasov s-ar fi putut aduna mai multi bani.

Citește mai multImpozite mai mici cu 50% pentru locuinte daca sunt izolate termic

Asigurarea locuintelor a devenit obligatorie

De astazi 15 iulie 2010 devine obligatorie asigurarea locuintei conform legii 260/2008. Conform acestei legi aproape 8 milioane de proprietari vor fi nevoiti sa-si asigure locuintele altfel risca amenzi de pana la 500 lei.

Primele de asigurare sunt, cel putin din punctul meu de vedere, simbolice: 10 euro/an pentru casele din chirpici (sau alte materiale de constructie netratate termic sau chimic) suma asigurata fiind de 10.000 de euro, respectiv 20 euro/an pentru casele din beton armat, caramida, piatra, lemn tratat (sau alte materiale de constructie tratate termic sau chimic) suma asigurata fiind in acest caz de 20.000 de euro.

Citește mai multAsigurarea locuintelor a devenit obligatorie