Traian Basescu nu poate dizolva parlamentul

Coalitia PNL, PSD & Co. poate rasufla usurata: Traian Basescu nu poate dizolva parlamentul in eventualitatea ca ar castiga un nou mandat de presedinte al Romaniei.

Aceasta veste buna vine din partea Curtii Constitutionale care explica cum sta treaba cu dizolvarea parlamentului:

Un preşedinte nu poate dizolva Parlamentul decât dacă această instituţie respinge de două ori, în termen de 60 de zile, formarea unui nou guvern. De asemenea, Constituţia mai spune că preşedintele nu poate dizolva Parlamentul în ultimele şase luni ale mandatului său.

Citește mai multTraian Basescu nu poate dizolva parlamentul

Marti, 13 octombrie 2009, o zi care va ramane in istoria nationala

Ieri spuneam in articolul Guvernul a cazut, poporul oare-a vrut ?! ca ma simt oarecum tradat de catre clasa politica romaneasca. Dar ca ne place sau nu trebuie sa privim jumatatea plina a paharului si sa ne gandim ca tot raul e spre bine chiar daca guvernul Boc a fost mazilit intr-o zi fatidica de 13 octombrie 2009, o zi de marti despre care poporul spune ca are trei ceasuri rele… Ba mai mult guvernul Boc decapitat prin motiunea de cenzura era guvernul cu numarul 113 din istoria Romaniei moderne.

Aseara cu toate ca nu sunt fan al programelor de stiri de la televizor am lasat principiile deoparte stand cu gura gascata, nu pentru a fi manipulat ci pentru a citi printre declaratii ce ne rezerva viitorul din punct de vedere politic. PSD, PNL si UDMR si-au facut constiincios lectia inainte de motiunea de cenzura si propun un guvern independent, de tehnocrati, in frunte cu actualul primar al Sibiului, Klaus Johannis (sper ca asa se scrie). Guvern care, din cate am inteles eu, va avea o viata destul de scurta si va avea drept unic si principal scop, mai mult sau mai putin declarat, impiedicarea fraudarii alegerilor de catre PDL in frunte cu Traian Basescu. Ce va fi dupa ce vom avea un nou presedinte, fie in persoana lui Traian Basescu pentru un nou mandat, fie in persoana altcuiva, Dumnezeu cu mila…

Citește mai multMarti, 13 octombrie 2009, o zi care va ramane in istoria nationala

Guvernul a cazut, poporul oare-a vrut ?!

Guvernul Boc a cazut, cred ca nu mai e un secret pentru nimeni lucrul acesta cand veti citi aceste randuri, dar stau si ma intreb daca noi cei care am votat la alegerile uninominale din toamna anului trecut ne-am dorit acest lucru ?!

Daca nu ne-am dorit caderea guvernului inseamna ca cei pe care i-am desemnat sa ne reprezinte in Parlamentul Romaniei nu reprezinta vointa poporului ci interesul personal sau cel mult a partidului din care fac parte. Personal nu cred ca romanii vad in motiunea de cenzura care a condus la caderea guvernului o victorie a democratie ci mai degraba un moment de instabilitate politica cu final incert. Poate ca exagerez putin dar eu as indrazni sa o numesc revolutie de catifea, pentru ca nu-mi dau seama, nu pot sa concep, ce pot pune mai bun in locul guvernului mazilit prin motiunea de cenzura ?!

Citește mai multGuvernul a cazut, poporul oare-a vrut ?!