A murit Gheorghe Dinica ?!

Evenimentul Zilei anunta ca a murit Gheorghe Dinica ! Acum, dupa ceea ce s-a intamplat in urma cu 10 zile, cand unele redactii din mass-media romaneasca aveau pregatite la sertar stirea pentru a fi primii care anunta moartea artistului stau si ma intreb daca chiar a murit Gheorghe Dinica ?! Daca chiar s-a stins din … Citește mai mult A murit Gheorghe Dinica ?!

Halloween – un lucru de care nu trebuie sa fim mandri

Dupa 1989, din dorinta de a ne emancipa si a intra in randul lumii civilizate, am adoptat fara nici un fel de discernamant tot ceea ce venea dinspre Occident. Si am facut-o cu atat de multa inversunare ca astazi nu am concepe sa lasam sa treaca o anumita sarbatoare total straina de spiritul romanesc.

Una din aceste sarbatori este Halloween-ul – o sarbatoare asociata cu moartea: in noaptea de Halloween se spune ca spiritele mortilor parasesc mormintele si incearca sa se re-incarneze in cei vii posedandu-le trupul in anul care urmeaza. Aceasta spune istoria si traditia, insa aceasta sarbatoare a ajuns la fel ca multe altele o adevarata industrie care exploateaza la maxim slabiciunile si temerile oamenilor.

Citește mai multHalloween – un lucru de care nu trebuie sa fim mandri

Atentie, imagini socante

Acesta este titlul sau avertizarea pe care am vazut-o si inca o mai vad in ultimele 24 de ore pe la emisiunile de stiri de la televizor dar mai ales in presa scrisa tiparita si in presa online. Accidentul de ieri din judetul Iasi, in care un microbuz a fost lovit de un tren, soldat … Citește mai mult Atentie, imagini socante

Moartea: stirea preferata a televiziunilor romanesti

Probabil am mai spus-o, sau poate nu, risc sa ma repet spunandu-va ca am devenit un consumator tot mai absent al stirilor de la televizor. De ce ? Pentru ca nu ai ce vedea… stiri de interes national sunt ignorate in detrimentul stirilor senzationale care fac rating. Si ce poate fi mai senzational decat moartea, durerea si necazul oamenilor de rand ?!

Evit pe cat posibil programele de stiri ale televiziunilor, dar uneori ma mananca degetele sa butonez telecomanda ca sa vad ce se mai intampla in tarisoara aceasta. Asa s-a intamplat aseara si care credeti ca a fost stirea zilei: Moartea !!! Cred ca am numarat peste 10 morti in mai putin de 30 de minute, din care 5 copii inecati… nu dau nici un nume de televiune dar e de la sine inteles ca toate sunt o apa si un pamant. Nu stiu cine da acceptul pentru a prezenta astfel de stiri dar consider ca are grave probleme de personalitate din moment ce ne baga pe gat doar stiri negative.

Citește mai multMoartea: stirea preferata a televiziunilor romanesti